Türkiye'nin Başkenti neden hiçe sayıldı?

Başbakan Erdoğan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile yarın Diyarbakır’da görüşecek. Bu görüşmenin neden Ankara’da değil de Diyarbakır’da yapılacağı tartışılırken MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Türkiye'nin Başkenti neden hiçe sayıldı?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Türkkan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti neden hiçe sayıldı diye sordu.

Önergesinde “Bu görüşmenin Ankara yerine Diyarbakır’da yapılacak olması açıklamaya muhtaç bir konudur.”diyen MHP’li Türkkan, Erdoğan-Barzani görüşmesi için hangi gerekçe ile Ankara yerine Diyarbakır seçilmiştir sorusunu yöneltti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN DİYARBAKIR’I BOP’TA MERKEZ YAPMA HEDEFİNİN SÜRDÜĞÜ MESAJI MI?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na Diyarbakır seçilerek bir mesaj mı verilmeye çalışılmıştır derken bu mesaj, Başbakan’ın Diyarbakır’ı Büyük Ortadoğu Projesi’nde merkez yapma hedefinin sürdüğü mesajı mıdır dedi.

DİYARBAKIR’IN SEÇİLMESİ TÜRK KİMLİĞİNİN YOK EDİLİP KÜRT KİMLİĞİNİN ÖNE ÇIKARILMAK İSTENMESİNİN SONUCU MU?

MHP’li Türkkan önergesinde Hükümet’in Demokratikleşme Paketi’ne de atıfta bulundu. Türkkan, 16 Kasım Cumartesi günü yapılacak görüşmenin Diyarbakır'da yapılacak olması bu paket çerçevesinde; son dönemde sistematik bir şekilde yapılan Türk kimliğinin yok edilmek istenmesi, Kürt kimliğinin öne çıkarılmak istenmesinin bir sonucu mudur sorusunu Bakan Davutoğlu’nun yanıtlamasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır # erdoğan # Tayyip # gezi # türkkan