Amerikalı Komutan Korgeneral Stephen Townsend: Rakka operasyonuna YPG'liler katılacak

Amerika, terör örgütü IŞİD'le mücadelede önemli başarılara imza atan Türkiye'nin terör örgütü YPG hassasiyetini görmezden gelmeye devam ediyor. IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyonda görevli Amerikalı Komutan Korgeneral Stephen Townsend "Rakka operasyonuna YPG'lilerin katılacağını" açıkladı.

Amerikalı Komutan Korgeneral Stephen Townsend: Rakka operasyonuna YPG'liler katılacak

Amerika, müttefikim dediği Türkiye'nin yerine terör örgütünün yanında yer almaya devam ediyor. Türk Milletinin hassasiyetlerini görmezden gelen, Türkiye'nin kırmızı çizgilerini umursamayan Amerika, terör örgütleri aracılığı ile Suriye'yi bölmek için hazırladığı planını sürdürüyor.

Çok sayıda ülkeden oluşan koalisyon güçlerinin çoğu kez izlemekle yetindiği IŞİD'e karşı Türkiye önemli başarılara imza attı. Sınır hattını terör örgütlerinden arındırmak için başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtında, El Bab'ın kurtarılmasının ardından gözler Menbiç ve Rakka'ya çevirildi.

IŞİD'le mücadelede önemli bir tecrübe edinen Türkiye, bir diğer terör örgütü PKK/YPG ile mücadelesini de aynı kararlılıkla sürdürüyor. Ancak Amerika, Türkiye'yi terör örgütü ile yanyana getirmek için şartları zorluyor.

Olası Rakka operasyonu ile ilgili Amerikalı komutan Stephen Townsend'ın açıklamaları, batının bölge üzerindeki gizli planını birkez daha gözler önüne serdi.

TSK'nın operasyonuna karşı terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Menbiç'e tank ve mühimmat yığan Amerika, Rakka operasyonunda Mehmetçik ile teröristleri yanyana getirmek istiyor.

IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan ABD güçlerinin komutanı Korgeneral Stephen Townsend, "Rakka operasyonuna YPG'lilerin katılacağını" açıkladı.

PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG ile operasyonun yürütüleceğini belirten Townsend, "Türkiye'nin endişelerine rağmen yaklaşımın değişmeyeceğini" yineledi.

Sahada 6 bin civarında Amerikan askeri olduğuna dikkat çeken general, "YPG'nin son dönemlerde Türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırıyla bağlantısını görmediğini de" iddia etti.

ABD'li komutan "Türklerle, Rakka operasyonunda ne şekilde yer alabilecekleri konusunda görüşmeler yürütüyoruz. Katılımın boyutu hakkında bir fikrim yok." ifadesini de kullandı.

Türkiye, YPG'nin Rakka operasyona katılmasına şiddetle karşı çıkıyor. Türkiye'nin en büyük kozu ise İncirlik Üssü.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # amerika # ışid # pyd # YPG