Teröristler Türkiye Konsolosluğu'na girdi

Türkiye Irak'taki şok bir saldırıyla sarsıldı. Musul'da kontrolü ele geçiren Irak Şam İslam Devleti adlı terör örgütü, Türkiye'nin Musul Konsolosluğunu bastı. Konsoloslukta görevli Iraklı personele dokunmayan teröristler, Başkonsolos Öztürk Yılmaz dâhil 48 Türk'ü rehin aldı. Türk rehinelerin nereye götürüldüğü öğrenilemedi.

Teröristler Türkiye Konsolosluğu'na girdi

Irak'ta kısa sürede çok sayıda bölgenin kontrolünü ele geçiren Irak-Şam İslam Devleti adlı terör örgütü, türkiye'yş sarsan bir saldırı gerçekleştirdi.

IŞİD'in Musul'daki hedefi Türkiye'nin kentteki konsolosluğu oldu.

Musul'u ele geçiren IŞİD'e bağlı teröristler, kısa sürede Başkonsolosluğa ulaştı. Konsolosluk görevlileri gece saatlerinde Ankara'yı arayarak teröristlerin 200 metre mesafede olduğunu iletti.

Başkonsolosluk binasını 40 Özel Harekatçı koruyordu. Teröristler 900 kişilik birlikle konsolosluk binasını bastı, 'bomba tehdidi' ile binaya girdi. IŞİD binayı çatışma yaşanmadan teslim aldı.

Baskın haberi basına yansıdığında Dışişleri'nden "konuyu takip ediyoruz" açıklaması geldi. Aynı dakikalarda Reuters haber ajansı Dışişlerini kaynak göstererek baskın haberini duyurdu. IŞİD'de konsolosluk baskınını twitter adresinden ilan etti.

IŞİD, konsolosluk binasındaki Türk bayrağını indirerek yerine terör örgütünün bayrağını astı.

Teröristler, aralarında Başkonsolos Öztürk Yılmaz, 2 çocuk ve 3 kadının da bulunduğu 48 Türk'ü rehin alarak bilinmeyen bir yere götürdü. Kesin olmayan bilgilere göre, Türk kamyoncuların da tutuklu bulunduğu yere götürülen rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Başbakanlık'tan yapılan ilk açıklamada, başkonsolos ve özel harekâtçıların da aralarında olduğu 14-15 kişinin rehin alındığı duyuruldu.

Akşamüstü IŞİD'in twitter adresinden rehinelerle ilgili açıklama yapıldı. IŞİD, Türklerin kaçırılmadığı, soruşturma işlemleri tamamlanıncaya kadar alıkoyulmak üzere güvenli bir yere götürüldüğü ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı'nda kariyer diplomat olan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Tayyip Erdoğan'ın danışman kadrosunda da yer almıştı. Ortadoğu uzmanı diplomatlardan biri olarak gösterilen Yılmaz, geçen yıl Musul Başkonsolosluğu görevine atanmıştı.

(İlgili haberleri okumak için görsellerin üzerine tıklayınız)

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # musul # konsolos # ışid