AKP'den yeni anayasa için yeni yöntem

AKP yeni anayasa için taktik değiştirme hazırlığında. Yeni formülün adı "uzlaşmasız uzlaşı". Yeni anayasadaki 60 madde üzerinde anayasa komisyonunda uzlaşma sağlanmıştı. Bu kez komisyon kurulmayacak. Meclis Başkanı ya da Başbakan’ın yürüteceği partilerarası diyalog yöntemi kullanılacak, diğer partilerle ortak bir metin hazırlanacak.

AKP'den yeni anayasa için yeni yöntem

AKP yeni anayasa girişimini sonuca ulaştırmak için taktik değiştiriyor. Bu kez yöntem Anayasa Uzlaşma Komisyonu değil diğer partilerle birlikte ortak metin hazırlamak olacak.

Daha önce kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda AKP, CHP, MHP ve HDP yeni anasada yer alacak 60 madde üzerinde anlaşma sağlamıştı. Ancak ilerleme olmayınca komisyon dağıtıldı.

Milliyet gazetesinin haberine göre hükümet bu kez "uzlaşmasız uzlaşı" şeklinde tanımlanan yöntemle Meclis Başkanı ya da Başbakan aracılığıyla diğer partilerle öngörüşme yapacak.

Öngörüşmelerde uzlaşılabilecek noktalar, revize edilmesi gereken temel konular belirlenecek. Ardından AKP'nin daha önce hazırladığı metinde değişiklikler yapılacak.

AKP kurmayları diyalogların 2016 yılının başında başlayabileceği görüşünde. Muhalefet partilerin tavrıne töre yöntemde değişikliğe de gidilebilir.

ulusalkanal.com.tr