Almanya Kuzey Akım 2'de kararlı

Küresel etkisi azalan ABD yalnızlaşıyor. Almanya, Amerika'ya rağmen Kuzey Akım 2 projesinde kararlı. Şansölye Angela Merkel, "Rusya ile yürütülen projeden geri adım atmayacaklarını" söyledi. ABD'ye karşı bir cephe de İran konusunda oluştu. Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya, ABD'nin İran'a yönelik BM yaptırımlarını geri getirme talebini reddetti.

Almanya Kuzey Akım 2'de kararlı

ABD yalnızlaşıyor. Emperyalist politikalar çatırdıyor. Önce Almanya ardından İngiltere ve Fransa, Washington'un baskıcı tutumuna net tavır aldı.

Amerika'nın yaptırım tehdidi Almanya'ya geri adım attırmadı. Berlin yönetimi Rusya ve Almanya arasındaki Kuzey Akım 2 projesinde kararlı...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kuzey Akım 2 projesine yönelik ABD Kongresi'nde alınan yaptırım kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merkel, projeden geri adım atma niyetleri olmadığını ancak karşı yaptırımların da yapılmayacağını belirtti. Alman Şansölye, görüşmelerin yapılmasından başka bir seçenek görmediğini söyledi.

Sınır ötesi yaptırım uygulamasını onaylamadıklarını ifade eden Merkel, bu yaptırımların etkili olmadığını, Kuzey Akım 2 projesinin ilerleyişine bakılacağını vurguladı.

ABD, Türk Akım ve Kuzey Akım boru hatlarının Avrupa'yı Rus enerjisine bağımlı hale getireceğini ve ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu savunuyor. Tasarı, ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanmasının ardından yasalaşacak ve projelerde yer alan şirketlere yaptırımlar uygulanabilecek.

Amerika'ya bir darbe de İngiltere ve Fransa'dan geldi. İran ile imzalanan nükleer anlaşmanın tarafları İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin anlaşmadan çekilen ABD'ye karşı aynı cephede birleşti. Bu ülkeler, Tahran'a yönelik Birleşmiş Milletler yaptırımlarının geri getirilmesine olanak veren mekanizmayı hayata geçiremeyeceğini bildirdi.

Nükleer Anlaşma Ortak Komisyonu, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreteri Helga Maria Schmid'in başkanlığında Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplandı. Zirve sonrasında yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "BM yaptırımlarının geri getirme sürecinin başlatılmayacağı" yinelendi.

ulusal.com.tr

# rusya # amerika # almanya # Merkel # Kuzey Akım 2