İstanbul'da Kovid-19 tedbirleri artırıldı

Salgında 3'üncü zirveyi gören İstanbul'da Kovid-19 tedbirleri arttırıldı. En işlek noktalardan olan İstiklal Caddesi'ne girişlere sınırlama getirildi. Caddede 7 binden fazla kişi bulunmayacak. Ayrıca evlerde ihbar dönemi başladı.

İstanbul'da Kovid-19 tedbirleri artırıldı

Haber: Dilek Doğan-Kamera: Emre Alp Genç

Peş peşe gelen tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Binlerce insanın kuralları hiçe sayarak yürüdüğü cadde için yeni kararlar alındı.

İstanbul 3'üncü zirveyi gördü. İstiklal Caddesi salgın boyunca eleştirilerin odağındaydı. Bulaşın önlenmesi için harekete geçildi.

Denetimlerin arttırıldığı cadde dronlarla da sık sık kontrol edilecek.

Ulaşım konusunda 7 Aralık'ta değişim yaşanacak. Kapasitelerin altında hizmet veren hatlar belirlenecek. Bu araçlar yolcu yoğunluğu yaşanan bölgelere kaydırılacak. Sefer aralıkları da düşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "Raylı sistemlerde doruk saatlerde maksimum kapasite ile hizmet verilecek." açıklaması yaptı. Şehir Hatları'nda iskele ve gemi kapasitelerine göre turnike ayarlamasına devam edilecek.

Evlerde gün, mevlit, taziye ve yılbaşı kutlamaları yasaklanmıştı. Nasıl kontrol edilecek soruları sorulurken bir adım atıldı. İhbar dönemi başladı. Komşusunun yasakları ihlal etmesi durumunda vatandaşlar durumu kolluk kuvvetlerine bildirebilecek. Bu durumda hem misafire hem de ev sahibine, ayrı ayrı 3 bin 150 lira ceza kesilecek.

ulusal.com.tr

# istanbul # Kovid19 # İstiklal Caddesi