TGB'lilerden Cerattepe'ye destek eylemi

TGB'lilerden Cerattepe'ye destek eylemi

Artvin Cerattepe'de Cengiz Holding'in gerçekleştirmeye çalıştığı maden projesi kapsamında yaşanan olaylar üzerine Türkiye Gençlik Birliği üyeleri Üsküdar'da bulunan Cengiz Holding binası önünde eylem gerçekleştirdi.

Holding girişini doğa ve halk düşmanlığı yaptıkları gerekçesiyle karantina altına alan TGB'liler "girilmez" şeridi çektikten sonra "Altınsız olur Artvin'siz olmaz", "Doğanın katili Mehmet Cengiz" sloganları attılar. Eylemin devamında TGB üyeleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına açıklamayı İstanbul İl Başkanı Okan Özkan gerçekleştirdi.

Özkan açıklamasında şunları söyledi:

"Bu doğa düşmanlarına, halk düşmanlarına karşı genciyle, esnafıyla, tüm Artvinliler tek yumruk olmuş, Mehmet Cengiz'in zorbalığına başkaldırıyor. Biz de buradan bir kez daha haykırıyoruz;

Ey Mehmet Cengiz! Bundan sonra aldığın her nefeste, attığın her adımda gençliğin nefesi ensende! Kestiğiniz her ağacın, toprağa damlattığınız her damla siyanürün, halka sıktığınız gazın hesabını vereceksiniz!

Artvin Halkı Yenilmez Cerattepe geçilmez!"

Eylem sırasında açılmak istenen, üzerinde "Bu Mehmet, Mehmet milletin a*** koyacağını söylüyor, Mehmet'in gözünü para bürümüş, Onun tek sevdiği yeşil dolar, Ağaçları kesmeye bayılıyor, Mehmet doğa ve halk düşmanı, Mehmet gibi olma" pankartına müdahale etmek isteyen polisin tüm engellemelerine rağmen TGB üyeleri pankartı açtı.

Basın açıklaması sonunda TGB'liler, Cengiz Holding çalışmalarına devam ettiği sürece eylemlerine devam edeceklerini belirterek Artvin halkının yanında olduklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# artvin cerattepe