IŞİD, Irak'ta türbeye saldırdı: En az 50 ölü

Terör örgütü IŞİD, Irak'ta, Şii'lerin gittiği bir türbeye gece yarısı bombalı saldırı düzenledi. 5 ayrı canlı bomba farklı yerlerde üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Saldırıda en az 50 kişi öldü, 65 kişi de yaralandı

IŞİD, Irak'ta türbeye saldırdı: En az 50 ölü

IŞİD, Irak'ın kuzeyindeki Selahattin kentinin Beled ilçesinde bulunan, Seyid Muhammed İbn Ali El Hadi türbesine saldırdı.

Türbe Ramazan Bayramı dolasıyla Şii ziyaretçilerle doluydu. Dün gece saat 23'te bölgeye giden 5 ayrı intihar bombacısı üzerlerindeki bomba düzeneklerini infilak ettirdi.

Saldırganlardan üçü, türbenin yakınındaki polis noktası ile pazar yerini hedef aldı.

Diğer iki saldırgan ise türbenin içine girmek isterken polisler tarafından öldürüldü.

Saldırıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Patlamalarda en az 50 kişi hayatını kaybederken 65 kişi de yaralandı.

Şii lider Muktada el Sadr, Şii Barış Tugayları milislerine Beled yakınlarına konuşlanmaları emrini verdi.

Saldırı Türkiye tarafından kınandı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama da "Barış ve kardeşlik duygularının kuvvetlenmesi gereken Ramazan Bayramı'nda meydana gelen menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi.

Terör örgütü IŞİD'in, Bağdat'ta, Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Karada bölgesinde haftasonu düzenlediği intihar saldırısında yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetmişti.

ulusalkanal.com.tr

# ışid # ırak # intihar # selahaddin # türbe