Grip aşısı ne zaman yapılıyor, kimler grip aşısı yaptırmalı?

Uzmanlar diyor ki; Mevsim geçişlerindeki ısı değişimleri bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Vücut direncinin düşmesine yol açıyor. Bu da solunum yolları hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Uzmanlara göre, şimdi grip aşısı yaptırma zamanı. Özellikle kimler yaptırmalı? Haberimizde izliyoruz.

Mevsim değişiyor. Kış kapıda. Grip furyası başladı, başlayacak. Grip aşısı olmalı mı, olmamalı mı, yaygın tartışma konusu... Uzmanlar mevsim geçişinde grip aşısı yaptırmayı öneriyor.

Peki, kalabalık ortamlarda yaşamayan kişiler de aşı yaptırmalı mı?

Özellikle bazı hasta gruplarına grip aşısı mutlaka öneriliyor. Hatta gribe eşlik eden zatürreye karşı da aşı yaptırmaları isteniyor.

Mevsim geçişlerindeki ısı değişimleri bağışıklık sistemini zayıflatarak vücut direncinin düşmesine yol açıyor. Solunum yolları hastalıklarında ciddi artış gözleniyor.

Grip aşısının koruyuculuğu yaklaşık 2 hafta içinde başlıyor. İşte tüm bu nedenlerle uzmanlar diyor ki;

Peki, aşı vücutta neyi sağlıyor? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nesrin Öcal anlattı.

Öcal, solunum yolu ile bulaşan mikroorganizmalar için ortamın mutlaka havalandırılması gerektiğini söyledi ve önerilerde bulundu.

ulusal.com.tr

# grip # grip aşısı