Erdoğan: Senin ortağın ben miyim, yoksa Kobani'deki teröristler mi?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan PYD konusunda ABD'den tarafını seçmesini istedi. ABD Başkanı Obama'nın özel temsilcisinin terör örgütü PYD'nin elinden ödül aldığını hatırlatan Erdoğan, "ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani'deki teröristler mi?" dedi. Erdoğan, gerektiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PYD'ye operasyon yapabileceğinin işareti verdi.

Erdoğan: Senin ortağın ben miyim, yoksa Kobani'deki teröristler mi?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'ye yardımlarını sürdüren ABD'nin Türkiye'yle değil terör örgütüyle ortaklık kurduğunu belirtti.

Latin Amerika gezisi dönüşünde soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'yi, PKK'nın Suriye kolu PYD ile ilişkileri üzerinden eleştirdi. "PKK ne ise PYD odur. Bunu bütün uluslararası örgütlere taşıyacağız." diyen Erdoğan Türkiye'nin uluslararası platformlarda PYD'nin terör örgütü ilan edilmesi için uğraşırken ABD'li yetkillerin PYD'nin ayağına gittiğini belirtti.

" ORTAĞIN BEN MİYİM YOKSA PYD Mİ?"

Erdoğan, "Biden yanında bir yardımcısı ile geldi. Obama’nın yanında da adı geçen bir ulusal güvenlik temsilcisi. Cenevre temsilcilerinin olduğu dönemde PYD gelemiyor, o kalkıyor Kobani’ye gidiyor. Kobani’de sözde bir generalden plaket alıyor. Biz nasıl güveneceğiz. Ben miyim senin ortağın yoksa Kobani’deki teröristler mi?" ifadesini kullandı.

ABD'nin Ankara'nın tüm uyarılarına rağmen PYD'ye silah verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Suriye'nin kuzeyinde olası bir fili duruma izin vermeyeceklerini belirtti. Erdoğan, gerektiği durumda TSK'nın PYD'ye operasyon yapabileceğinin işareti verdi.

"TSK HER TÜRLÜ YETKİYE SAHİP"

Erdoğan, "Bu tür şeyler konuşulmaz, gerektiğinde gereken neyse yapılır. Şu anda biz bütün güvenlik güçlerimizle, her şeyimizle tüm ihtimallere karşı hazır durumdayız. Kimsenin endişesi olmasın. Ülkemize yönelik tehditlere karşı Silahlı Kuvvetlerimiz her türlü yetkiye zaten sahip durumda. Ulusal güvenliğimiz açısından bir sıkıntı yok. (Suriye’de çözüm için tarih vermek mümkün mü?) Bu işlerin tarihi olmaz" dedi.

Erdoğan olası bir operasyon hakkında, Irak'ı işgali sırasında meclisten çıkmayan 1 Mart Tezkere'sini örnek gösterdi. O dönemde AKP'den bazı isimlerin tezkereye karşı gizli kulis yürüttüğünü söyleyen Erdoğan "Irak’ta düşülen hataya Suriye’de düşmek istemiyorum. Şimdi Suriye’de de bu iş ancak bir yere kadar böyle gider. Hassasiyetlerimizi Türkiye olarak korumak zorundayız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# kobani # abd # erdoğan