İstismar davasında tahliye

7 ve 10 yaşındaki iki çocuk kendilerine yönelik istismarı çizimleriyle anlattı. Cinsel istismarda bulundukları iddia edilen ve tutuklu yargılanan anne ve üvey baba duruşmada iddiaları reddetti. İkisi de tahliye edildi.

İstismar davasında tahliye

Çocuklar kendilerine yönelik istismarı çizimleriyle anlattı. İstismarcı olduğu iddia edilen anne ve üvey baba ise, tahliye edildi.

Babaanne G.S geçen yıl, Balıkesir'de, torunlarının cinsel istismara uğradığı iddiası ile eski gelinini ve kocasını şikayet etti.

Savcılık şikayet üzerine, istismara uğradığı ifade edilen çocukların ifadesine başvurdu. İfadeler Çocuk İzlem Merkezi'nde alındı.

O dönem 6 ve 9 yaşında olan çocuklar psikolojik, fiziksel ve cinsel istismara uğradıklarını uzmanlara anlattı. Ayrıca çocuklar, yaşadıklarını deftere yaptıkları çizimlerle anlatmaya çalıştı. Resimler, soruşturma dosyasına girdi.

Yürütülen soruşturma kapsamında anne ile üvey baba tutuklandı. Davanın üçüncü duruşması Antalya'da Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Anne ve üvey baba duruşmaya SEGBİS yöntemi ile katıldı. Anne çocukların dolduruşa getirildiğini iddia etti. İstismarı yalanladı. Üvey baba da benzer ifadelerde bulundu.

İfadelerin ardından tahliye kararı geldi. Mahkeme heyeti sanıkların yurt dışına çıkış yasağı şartıyla, adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

# Balıkesir # soruşturma # çocuk # tahliye # dava # istismar