Binlerce yurttaş engellere rağmen kentte mitingte bir araya geldi

Artvinli Artvin'e giremedi. Artvin Valiliği kent meydanında yapılacak olan mitingi engellemeye çalıştı. Artvinli binlerce yurttaş sokaklara indi ve madene karşı tek yürek oldu

Binlerce yurttaş engellere rağmen kentte mitingte bir araya geldi

Türkiye istatistik Kurumu tarafından bir hafta önce Türkiye’nin en huzurlu şehri Artvin şeçildi.

Huzur ve doğa şehri, hırçın Çoruh nehri ve binbir çeşit orman ağaçları ile Artvin 255 gündür direnişte. Binlerce yurttaş ellerinde Türk bayraklarıyla Yeşil Artvin Derneği'nin düzenlediği mitinge katıldı.

Artvin Valiliği mitingi engellemek için bölgede adeta olağanüstü hal ilan etti. Artvin kent meydanına giriş ve çıkışları durdurdu. Türkiye'nin dört bir yanından Artvin'e gitmek isteye gruplar kente alınmadı. Polis ve Jandarma, Cankurtaran Mevkii'nde yolu ulaşıma kapattı.

Bunun üzerine bir grup, güven güçlerini aştı ve otobüslerle Artin'e ulaşmaya çalıştı. Grup, polisin kullandığı biber gazı deposunu uçurumdan aşağıya attı. Cankurtaran Mevkii'nde 25 Kilometrelik uzun araç konvoyları oluştu.

Kent meydanında ise, 15 bin Artvinli'nin katılımıyla büyük bir miting yapıldı. Mitingte Artvin ve Kafkasör'ü simgeleyen boğalarda vardı.

Mitingin ardından yurttaşlar kent meydanından Artvin Valiliği'ne yürüdü Yürüyüşte sık sık sloganlar atıldı.

ulusalkanal.com.tr

# artvin cerattepe