Antalya Organize Sanayi Bölgesi ihracat hacmini artırıyor

Tarım ve turizmin merkezi Antalya, Türkiye'nin 4’üncü büyük Organize Sanayi Bölgesi ile de ülke ekonomisinde adından söz ettiriyor. Döşemealtı ilçesinde, 750 hektar alanda faaliyet yürüten Antalya Organize Sanayi Bölgesi, kentin içinde bir üretim kenti. Türkiye ekonomisine yıllık 24 milyar liraya yakın katkı sağlayan sanayi bölgesi 750 milyon doları bulan ihracat hacmini artıracak hızlı hamleler yapıyor. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ile sanayicilerin sorunlarını ve talepleri konuştuk.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi ihracat hacmini artırıyor

Tarım ve turizm ekonomisiyle öne çıkan Antalya, son zamanlarda sanayi alanındaki atılımlar ile de dikkat çekmeye başladı. Bu atılımların merkezi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi. Ülke ekonomisine yıllık 24 milyar liraya yakın katkı sağlıyor. 750 milyon doları bulan ihracat hacmini artıracak hızlı hamleler yapıyor.

Döşemealtı ilçesinde, 750 hektar alanda faaliyet yürüten Antalya Organize Sanayi Bölgesi, kentin içinde bir üretim kenti. Burada 283 fabrika etkin çalışıyor. 17 bin 500 kişi istihdam ediliyor. Türk sanayicisinin yaşadıkları ülke ekonomisinden bağımsız değil.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Ulusal Kanal’a sanayicilerin taleplerini anlattı.

Bahar, ihracat ve üretim artışı için ülke genelinde atılması gereken adımlara dikkat çekti.

# antalya # ihracat # turizm # üretim # fabrika # Tarım # antalya organize sanayi