Yalova'da deprem! İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedildi (30 Kasım 2018 Kandilli Rasathanesi son depremler)

Marmara’da saat 5.36’da deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin verilerine göre, saat 05:36'da merkez üssü Yalova’nın Çınarcık ilçesi olan 4.3 şiddetinde deprem medyana geldi. Deprem Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedildi. Yalova Valisi Muammer Erol, kentte meydana gelen depremde can veya mal kaybının olmadığını bildirdi.

Yalova'da deprem! İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedildi (30 Kasım 2018 Kandilli Rasathanesi son depremler)

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 05:36'da meydana gelen depremin merkez üssünü Yalova Çınarcık olarak duyurdu.

Marmara bölgesi güne deprem paniği ile başladı

Sabah saat 05.36'da merkez üssü Çınarcık olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntısı kaydedildi. Depremin derinliği 6 km olarak duyuruldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre ise sarsıntı yaklaşık 14 kilometre derinlikte meydana geldi.

Merkez üssü Çınarcık olan deprem Yalova'nın yanı sıra Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedildi.

Yalova Valisi Muammer Erol, kentte meydana gelen depremde can veya mal kaybının olmadığını bildirdi.

"Şu andaki haliyle telaş edilecek bir deprem gibi durmuyor"

İTÜ Öğretim Üyesi, Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, Yalova’da meydana gelen depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Okan Tüysüz, “Bu 4 büyüklüğündeki deprem hepimizi biraz heyecanlandırdı. Yapılacak şey bunu izlemek, artçıları olacak mı buna bakacağız” dedi.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz:

"Bu bölge biliyorsunuz çok sayıda deprem üreten faylardan oluşuyor. 1999 depremi bunun hemen doğusunda meydana gelmişti. Büyüklükleri, Avrupa Sismolojik Birliği tarafından 4, AFAD tarafından 4,1, Kandilli tarafından 4,3 olarak veriliyor. Olan deprem karada olan bir deprem. Bu bölgede 4 büyüklüğünde deprem olması bir takım fayların kırılmasına işaret ediyor. Ancak bu herhangi bir depremin öncüsü olarak beklenen bir deprem değildir.

Bu 4 büyüklüğündeki deprem hepimizi biraz heyecanlandırdı. Yapılacak şey bunu izlemek, hemen arkasından artçıları olacak mı küçülerek sonlanacak mı buna bakacağız. Şu andaki haliyle telaş edilecek bir deprem gibi durmuyor.

Türkiye'de meydana gelen son depremler

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri de aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

Tıklayınız

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

Tıklayınız

ulusal.com.tr

# deprem # istanbul # son depremler