Ricciardone, Türkiye'yi suçladı

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Suriye konusunda Türkiye'yi suçlayan açıklamalarda bulundu. Ricciardone "Türkiye'ye 'El Nusra'ya yardım etmeyin' dediklerini öne sürdü, "ama Türk hükümeti militanların sınır geçişlerine göz yumdu" dedi.

Ricciardone, Türkiye'yi suçladı

Amerika'nın eski Ankara eski Büyükelçisi Ricciardone, Suriye'deki iş savaşla ilgili Türkiye'yi suçladı. Ricciardone "Türkiye'ye 'El Nusra'ya yardım etmeyin' dedik ama Türk hükümeti bizi dinlemedi" dedi.

Francis Ricciardone Türkiye'de üç yıl ABD Büyükelçiliği görevini yürüttü. Diplomatlığı sonrası Atlantic Council adlı düşünce kuruluşunda çalışmaya başladı. Katıldığı bir konferansta Ricciardone'ye, Suriye'deki Türk-Amerikan işbirliği soruldu. Eski diplomat çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Ricciardone, "Türkiye'ye Suriye'deki muhalif gruplardan El Nusra ve Ahrar El Şam'a "yardım edilmemesi gerektiğini" söyledik. Bu grupların sınırlarınızdan geçmesine izin vermemeniz gerektiğini düşünüyoruz' dedik." diye konuştu.

Ricciardone tüm bu uyarılara rağmen Türkiye'nin, El Nusra ve Ahrar El Şam militanlarının sınır geçişlerine göz yumduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # Ricciardone