Haşim Kılıç'tan zehir zemberek açıklamalar

Yargıtay ve Danıştay'daki f tipi örgütün tasfiyesi sonrası Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan zehir zemberek açıklamalar geldi. "Yargıda yeni bir vesayet sistemi kuruluyor" diyen Kılıç, yüksek yargı organlarına otobüslerle, kamyonlarla adam taşır gibi üye yapmanın sorunu çözmeyeceğini belirtti.

Anayas Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç sessizliğini bozdu. Kılıç'ın açıklamaları yüksek yargı organlarında f tipi yapının tasfiye edilmesi için atılan adımlar sonrasında geldi.

Ankara’da eski siyasetçilerin de aralarında bulunduğu bir düşünce topluluğunun basına kapalı toplantısında konuşan Kılıç, hükümete sert sözlerle yüklendi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Kılıç, yargıdaki değişimi, yeni bir vesayet sisteminin kurulması olarak adlandırdı.

"2010’dan sonra yargıda vesayet sistemi oluşturuldu. Şimdi yargıya yönelik düzenlemelerde bu vesayeti bitirmek adına hareket edildiği söyleniyor. Ancak öncekinden daha vahim bir vesayet sistemi oluşturuluyor. Çünkü bunların pek çoğu hukuki olmayan düzenlemeler. Yargının durumu iç açıcı değil. Yargı büyük bir sıkıntı içinde."

Kılıç, Yargıtay ve Danıştay'da üye sayısının arttırılmasını eleştirdi.

"Yargının sorununu yargı organlarının üye sayılarını artırarak çözemezsiniz. Yargıtay’a, Danıştay’a otobüslerle, kamyonlarla adam taşır gibi üye yaparak yargının sorunları çözülmez."

Hükümetin kendisini günah keçisi ilan ettiğini savunan Kılıç, 13 Mart'ta emekli olduktan sonra konuşacağını belirtti.

Kılıç'ın sözleri AKP Sözcüsü Beşir Atalay'a soruldu.

Atalay, yorum yapmaktan kaçındı.

ulusalkanal.com.tr

# cemaat # ankara # cumhuriyet gazetesi # f-tipi # haşim kılıç # paralel yapı