Anketler tehlikeyi gösterdi

Ekmeleddin İhsanoğlu ismi CHP ve MHP seçmeninde hayal kırıklığı yarattı. Araştırma şirketlerinin son anketlerine göre, İhsanoğlu'nun aday olması durumunda, seçmenin yüzde 30'a yakınının sandığa gitmeyecek... Bu durum, Tayyip Erdoğan'ın ilk turda Çankaya'ya çıkarılması sonucunu doğuruyor.

Anketler tehlikeyi gösterdi

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Köşk adaylığı, CHP ve MHP seçmeninde rahatsızlık ve hayal kırıklığı yarattı.

Bu durum, son seçim anketlerine de yansıdı. Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, seçmenin yüzde 30'u oy kullanmayacak.

MAK araştırma şirketi, bu oranı yüzde 31 olarak açıkladı. Gezici şirketinin araştırmasında sandığa gitmeyecek yurttaşların yüzde 65'inin CHP ve MHP tabanından olduğu sonucu çıktı. Seçmenin sandık başına gitmemesinin en önemli nedeni ise İhsanoğlu'nun aday olması...

ORC şirketinin araştırmasına göre CHP'lilerin yüzde 68'i, MHP'lilerin ise yüzde 25'i, İhsanoğlu'ndan memnun olmadığını belirtti.

GENAR şirketi de yurttaşlara "CHP ve MHP’nin çatı aday olarak gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını destekliyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Katılımcıların yüzde 66,3'ü İhsanoğlu'nu desteklemediğini belirtti.

MAK şirketinden Mehmet Ali Kulat, 10 Ağustos seçiminin en önemli göstergelerinden birinin katılımın düşüklüğü olacağını söyledi.

Kulat, "Özellikle CHP ve MHP seçmeni içinde sandığa gitmeyeceklerini ifade edenlerin oranı küçümsenmeyecek düzeyde" dedi. Kulat, "Seçime katılımın CHP ve MHP seçmeni noktasında düşük olması AKP adayı lehine çift çarpan etkisi yapacaktır" uyarısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr