TMSF, Bank Asya'ya el koydu

Ve beklenen oldu. Gülen cemaatine bağlı olduğu belirtilen Bank Asya'nın yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na geçti. Bank Asya'nın yüzde 63'lük bölümünü alan TMSF, 9 kişilik yeni bir yönetim atadı. BDDK'dan yapılan açıklamada, "bankanın imtiyazlı paya sahip bazı ortaklarla ilgili bilgi ve belgeleri kuruma bildirmediği" belirtildi.

Hükümetin art arda yaptığı hamlelerle ağır bir darbe alan Bank Asya hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu önemli bir adım attı. BDDK kararıyla, Bank Asya'nın yüzde 63'lük bölümü Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na geçti.

Karar, Banka Asya'nın yönetim kurulunu belirleme yetkisine sahip A grubu imtiyazli pay sahibi 132 kişiye ait bilgi ve belgeleri verilen sürede göndermemesi üzerine alındı.

BDDK kararı TMSF'ye bildirdi. Bankaya 9 kişilik yeni yönetim kurulu atandı. Aralarında Kaynak Holding, Ortadoğu Tekstil ve Forum İnşaat'ın da olduğu 122 kişinin hisseleri fona devredildi. TMSF yetkilileri polis ile birlikte bankaya gitti.

Bankaya giden mali polis Bank Asya'nın Genel Müdürlük binasına gitti. Öncesinde binanın krokisini çıkaran polisin girer girmez bilgiler çalınmasın diye bilgisayarların internetini kestikleri öğrenildi.

Kararın ardından bankanın etrafı şeritlerle ve barikatlarla çevirildi. Sabah saatlerinde bankaya giden çalışanlar polis engeliyle karşılaştı.

Polis listede adı olan isimleri aramadan geçirerek içeri aldı.

Konuyla ilgili BDDK'dan da açıklama geldi. Açıklamada "bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve Kurum tarafından yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar, mezkur ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verilmiştir" denildi.

Bank Asya'da 100 bin liranın altında parası olanlar sigorta güvencesi altında olacak.

ulusalkanal.com.tr

# BDDK # tmsf # bank asya