Abdullah Gül borçlanma ekonomisini övdü

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ekonomide liberal politikaların uygulandığı Ak Parti’nin ilk beş yılını övdü. Karar gazetesine röportaj veren Gül, sıcak para girişinin, borçlanma ekonomisinin öne çıktığı dönemde Türkiye’nin daha başarılı olduğunu öne sürdü.

Abdullah Gül borçlanma ekonomisini övdü

Ekonomide liberal politikaları savundu, başarı kaydedildiğini iddia etti.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karar gazetesine son dönemdeki ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül, ekonomide liberal politikaların baş gösterdiği ve kendisinin de görevde olduğu Ak Parti’nin ilk beş yılını övdü.

İzlenen politikalar nedeniyle uluslararası kredilendirme kuruluşlarının Türkiye’yi "yatırım yapılabilir" ülkeler kategorisine koyduğunu söyledi.

Sıcak para akışının ve borçlanma ekonomisi dönemini savunan Gül, şimdiki duruma ilişkin ise “kaygı verici” ifadelerini kullandı. “Bugün hâlâ ayakta durabiliyorsak bu ilk beş senemizde Türk ekonomisinde gerçekleşen yapısal dönüşüm sayesindedir” dedi.

Kamucu harcamalarının şeffaf yapılmadığını da iddia etti eski Cumhurbaşkanı. Ekonomik göstergelerin güvenilirliğinin sorgulandığını ileri sürdü. Gül, “Denetim dışı tutulan kamu harcamaları Türkiye’yi itimat edilemez ülke haline getiriyor” şeklinde konuştu.

Gül, ekonominin kalkınması için kısa vadede siyasi olarak özgürlükçü bir yola girilmesini önerdi. Uzun vadede ise Anayasa’dan başlayarak yüksek standartlı demokratik hukuk devleti inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Parlamenter sisteme dönülmesini istedi.

ulusal.com.tr

# abdullah gül