TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'den açıklama: Devlet yenilse de millet yenilmeyecek

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'den açıklama: Devlet yenilse de millet yenilmeyecek

Ahmet Davutoğlu'nun Çanakkale'si ve Milletin Çanakkale'si

"100 yıl sonra yeniden Çanakkale siperlerindeyiz" dedik. Yasak buyurdular. Ancak, öyle bir karşılık verdik ki bu efendilere, yasaklarını geri çekmek durumunda kaldılar. On bin genç Çanakkale'ye akın akın geldik, Türkiye'nin dört bir yanından.

18 Mart 2015 günü 2 tablo vardı Çanakkale'de. Bir tarafta Ahmet Davutoğlu'nun Çanakkale'si ve diğer yanda Türk milletinin Çanakkale'si.

Kaçak Resmi Tören

Ahmet Davutoğlu'nun Çanakkale'sinde korku iklimi hakimdi. Millete kapalı resmi törene, yalnızca 1200 özel davetli alındı.

Şehitler Abidesine giden yollar kesilmişti. Çanakkale'den Gelibolu yarımadasına feribot seferleri iptal edildi. En kuzeydeki hat açıktı sadece. Tarihi zaferin yarımadası ikiye bölündü. Güneyde halk korkusu iliklerine işlemiş AKP iktidarının temsilcileri milletten kaçak resmi tören yapabilsin diye, Kuzey kesimindeki onbinlerce insan, yüzlerce otobüs trafikte sıkıştırıldı.

Şehitlere Barikat İşler mi?

Şehitler Abidesi'nin, şehitlerimizin sembolik mezarlarının dört bir yanı barikatlarla kaplanmıştı. Türk Milleti zaferi anamasın, şehitlerine şükranlarını sunamasın diye layıkınca.

Ama unuttukları bir şey vardı. Şehitleri parmaklıklar ardına hapsedemezsiniz! Bizim ellerimizin o mezarlara ulaşmasını engelleyebilir demir parmaklıklar ancak, o fedakâr şehitlerimizin bize ulaşmasını engelleyebilir misiniz? Yüreklerimize dolmasınlar diye set çekebilir misiniz? Engelleyemediler, set çekemediler!

Vatan ve Hürriyet Yolu

Milletin Çanakkale'si Türkiye Gençlik Birliği ile Türkiye Liseliler Birliği'nin önderliğinde on bin gencin Vatan ve Hürriyet Yolunda Büyük Çanakkale Yürüyüşüyle vücut buldu. Mustafa Kemal Atatürk'ün karargahının bulunduğu Bigalı Köyü'nde başlayan yürüyüş, 57. Alay'ın Conkbayırı'na doğru güzergahını izleyerek 11 km boyunca sürdü.

Çektirilen onca trafik eziyetine rağmen yürüyüş, büyük bir vakar ve kararlılık gösterisi olarak tarihe kazındı. Yürüyüş kortejinin önemli bir bölümü, Davutoğlu'nun trafik işkencesine rağmen, Şehitler Abidesi'ne hava karardıktan sonra olsa da ulaştı.

2-1=1

Türkiye için 2 Çanakkale yok. Türkiye için Çanakkale birdir. Çanakkale vatandır. Çanakkale hürriyettir. Çanakkale imandır, cesarettir ve kararlılıktır. Çanakkale emperyalizme karşı zaferdir.

Türkiye için Çanakkale birdir. O sebeple yukarı da ifade ettiğimiz iki tablodan gereksiz olanı sürdürülemeyecektir. 18 Mart 2015 günü tarihe Türk Gençliği'nin irade ve kararlılık gösterisi olarak geçecektir. Mustafa Kemal'in bir asır öncesinden gelen tespiti hala geçerlidir: Devlet yenilse de millet yenilmeyecektir!

Çağdaş Cengiz

ulusalkanal.com.tr

# açıklama