Gözler yeni kabinede! Hangi isimler bakan yapılacak, hangi isimler dinlendirilecek

Son seçimlerde tek başına iktidar olan AKP'de gözler kurulacak kabineye çevirildi. Hangi isimlerin bakan yapılacağı, hangi isimlerin dinlendirileceği merak ediliyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre mevcut Başbakan yardımcıları görevlerine devam edecek.

Gözler yeni kabinede! Hangi isimler bakan yapılacak, hangi isimler dinlendirilecek

1 Kasım seçimleri bitti, gözler kurulacak yeni kabineye çevirildi. Başbakan Davutoğlu kurmayları ile birlikte yeni kabine ve parti yönetimi üzerinde taslak çalışmalarına başladı.

İddialara göre; eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bakanlık görevine devam edecek. Meclis Başkanlığına ise muhafazakar kanadın sembol isimlerinden eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman getirilecek. Kahraman’ın adı Anayasa Komisyonu Başkanı olarak da geçiyor.

AKP'de iki Meclis Başkanvekilinden birinin kadın vekillerden seçilmesine, kabine de de 2 kadın vekilin bakan olarak yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bekir Bozdağ’ın tekrar Adalet Bakanı olması, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Grup Başkanvekili Kubat Doğan’ın getirileceği belirtiliyor. Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in adı ise Milli Eğitim Bakanı olarak geçiyor.

Seçim hükümetinin Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş, Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş’un görevlerine devam etmesi bekleniyor. Ali Babacan’ın da ekonominin başına getirileceği ifade ediliyor.

Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in Avrupa Birliği Bakanı olması, Mahir Ünal ve İlknur İnceöz’ün Grup başkanvekilliği görevlerine devam edeceği kaydediliyor. Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ı adı ise Kültür Bakanı olarak geçiyor.

Yeniden Meclis’e giren 3 dönemliklerden Faruk Çelik, Mehdi Eker ve Nurettin Canikli’nin de kabinede yer almaları bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # yeni kabine