İşte taşeron işçi düzenlemesinin detayları (Taşerona kadro mu veriliyor?)

Yüzbinlerce işçiyi ilgilendiren taşeron işçilerle ilgili son dakika açıklamaları art arda geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da taşeron işçi düzenlemesine dair açıklama yaptı. İşte taşeron işçi düzenlemesinin detayları

İşte taşeron işçi düzenlemesinin detayları (Taşerona kadro mu veriliyor?)

Yüzbinlerce işçiyi ilgilendiren taşeron işçilerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamuoyunda “taşeron” olarak bilinen, alt işveren işçileriyle ilgili yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Kamudaki 450 bin kişi çalıştıkları yerlerde, belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin kişi ise belediye iktisadi teşekküllerinde sürekli işçi kadrosuna geçiriliyor. Mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Yine kamuda 4-C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4-B kadrosuna alınıyor. Hayırlı uğurlu olsun!" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından da taşeron işçi düzenlemesinin detayları paylaşıldı.

İşte taşeron işçi düzenlemesinin detayları:

Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan tüm vatandaşlar sürekli iş kadrosuna alınacak.

Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak.

Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçiler bundan sonra kadrolu işçi olacak.

Düzenleme döneminde doğum veya hastalık izninde olanlar, ya da vatani görevini yapanlar da sürekli kadrolu işçi olacak.

Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışanlar da il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler.

Kamuda istihdam edilen 657 Sayılı kanunun 4/C'ye bağlı geçici çalışanlar da 4/B kadrosuna alınacak.

Daha önce 5 ay 29 gün olan mevsimlik işçi çalışma süresi 4 aya kadar uzatılacak.

ulusal.com.tr

# erdoğan # cumhurbaşkanı # çalışma # taşeron # kadro # sosyal güvenlik