Partilerde liste krizi!

Milletvekilleri aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edileceği 7 Nisan günü yaklaşırken Meclis’te grubu bulanan partilerde sıkıntı artıyor. Liste savaşlarının yaşandığı partilerde adaylığına sıcak bakılmayan isimlerle parti merkezi arasında çatışmalar şimdiden başladı.

Partilerde liste krizi!

Meclis’teki partilerin Milletvekili adaylarını belirleme süreçlerinde baş gösteren listekrizi had safhada. Listelerin YSK’ya son teslim günü olan 7 Nisan’dan önce dikkatler yine partilerin Genel Başkanları ve yakın çevrelerinde.

Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre, iktidar partisinde aşılamayan temel sorun aday listelerine son şeklini Cumhurbaşkanı’nın mı yoksa Başbakan'ın mı vereceği tartışması.

Ahmet Davutoğlu’nun Eğilim yoklamalarını ve örgütlerin görüşlerini dikkate aldığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ise muhalifleri tasfiyeye öncelik verdiği belirtiliyor.

CHP’de ise ön seçimin ardından kontenjandan listeye girme çekişmesi yaşanıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 400 aday içinden kimleri kontenjan adayı yapacağı merak ediliyor.

Kemal Derviş’e adaylık teklifinde olduğu gibi Kılıçdaroğlu’nun aday adayı olmayan isimlere de yöneldiği gelen bilgiler arasında. İstanbul 1. Bölgede Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi, Mehmet Bekaroğlu ile 2. Bölge için Sezgin Tanrıkulu’nun adaylıklarına kesin gözüyle bakılıyor.

HDP’de ise aday yapılmayacakları kendilerine söylenen 16 vekilin tepkisi gündemde. 16 vekilin Selahattin Demirtaş’a "Başvuru yapın dediniz yaptık. Baştan itibaren daha net olabilirdiniz” sözleriyle tepkilerin gösterildiği belirtildi.

Öte yandan HDP listelerinde PKK’nın kuruluşunda yer alan isimlerden Mahsum Korkmaz ve Kemal Pir’in yakınlarının da yer alacağı da ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

# kriz # ysk # liste # siyasi partiler # 7 nisan