6-8 Ekim olayları ile ilgili iddianame kabul edildi

6-8 Ekim olaylarının faillerine yönelik hazırlanan iddianame Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ gibi 27'si tutuklu 108 sanık hakim karşısına çıkacak. Sanıkların 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmaları isteniyor.

6-8 Ekim olayları ile ilgili iddianame kabul edildi

İddianame kabul edildi, gözler şimdi yargılamaya çevrildi. 6-8 Ekim olaylarının sorumluları yargı karşısına çıkacak.

Türk yargısının Kobani olaylarının faillerine yönelik hazırladığı iddianame kabul edildi. Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame 3 bin 500 sayfadan oluşuyor.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ İLE BİRLİKTE 108 SANIK YARGILANACAK

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da arasında bulunduğu 27'si tutuklu 108 sanık 6-8 Ekim olaylarının hesabını verecek. Yargılanması istenen isimler arasında terör örgütünün dağ kadrosundan Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan da var.

İddianamede, 37 kişinin öldüğü, 326'sı güvenlik görevlisi 435 kişinin yaralandığı ve olaylar nedeniyle 2 bin 676 kişinin mağdur edildiği ifade edildi.

İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı sanıklar için 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Sanıklar, ''Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma'', ''37 kez adam öldürme'', ''31 kez öldürmeye teşebbüs'' suçlarından yargılanacak. İşlendiği belirtilen 40 suç arasında kamu malına zarar verme, hırsızlık, bayrak yakma ve Atatürk büstlerinin yakılması ile yıkılması gibi eylemler de bulunuyor.

# kobani # ankara # pkk # hdp # müebbet hapis # selahattin demirtaş # iddianame # figen yüksekdağ # 68 ekim olayları