Pençe Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 19 oldu

Bölücü terör örgütü PKK'ya Pençe darbesi indirildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 19'a çıktı. Operasyonda kritik görev alan ATAK helikopterleri, örgüte ait doçka mevzisini başka ülke pilotlarının cesaret dahi edemeyeceği bir hareketle imha etti.

Pençe Harekâtı kapsamında, koordineli olarak Avaşin-Basyan ve Metina bölgelerine hava harekatı düzenlendi. Bölücü terör örgütü tarafından kullanılan sığınak, barınak ve silah depoları imha edildi. Operasyon kapsamında 4 PKK'lı daha öldürüldü. Son 4 günde etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 19'a çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, harekatla ilgili yeni görüntüler paylaştı. Pençe Harekatı'na önemli destek sağlayan ATAK taarruz helikopteri, yaptığı atışlarla teröristlerin doçka uçaksavar mevzisini imha etti.

Mehmetçik, Kandil’e giden yolda Hakurk’a tam anlamıyla hakim olup sınırdaki terör baskısını en aza indirmeyi amaçlıyor.

Komandolar, Hakurk bölgesindeki ilerleyişini sürdürüyor. Tespit edilen mağaralar yok ediliyor.

Operasyon aynı zamanda Irak-Suriye koridorunu PKK’yı beslemek için kullanan ABD’ye de büyük darbe vurmuş olacak.

Türkiye-Irak sınır hattının güven altına almasının yanında, örgüt merkezi Kandil’in Erbil, Süleymaniye, Mahmur, Sincar bağlantısını da baskı altında tutacak.

Hakurk'ta tam hakimiyetin sağlanması ve tehlikenin yerinde yok edilmesi için Hakurk bölgesinde operasyon planlandığı şekilde devam ediyor.

ulusal.com.tr

# terörist # ırak # hakurk # pençe harekatı