Hariri istifa kararını değiştirdi

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Suudi Arabistan'da Lübnan Başbakanlığı görevini bıraktığını duyurduktan 17 gün sonra ülkesine döndü. Hariri, ülkesine döner dönmez Lübnan Cumhurbaşkanının isteği üzerine istifasını geri çekti.

Hariri istifa kararını değiştirdi

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, ülkesine geri döndü.

Lübnan Başbakanı Hariri'nin Suudi Arabistan'da görevinden istifa ettiğini açıklaması Cumhurbaşkanı Michel Aoun (Mişel Aun ) tarafından onaylanmamıştı. Hariri ülkesine döner dönmez yine Cumhurbaşkanı'nın isteği üzerine istifasını geri çekti.

Hariri, Cumhurbaşkanı Michel Aoun'un isteği üzerine istifasını durdurma kararını ilan ederken dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Baabda Sarayı'ndan açıklama yapan Hariri, "Ulusumuzu tehlikelerden korumak olağanüstü çabaları gerektirir, bu nedenle bölgesel çatışmalardan uzaklaşma politikasına yönelmeliyiz" dedi.

Hariri Suudi Arabistan'dayken "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" söylemiş "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" belirterek 4 Kasım'da istifa etmişti.

Hariri, Riyad'dan ayrıldıktan sonra Fransa ve Mısır temaslarında bulunmuş daha sonra sürpriz bir şekilde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne geçmişti.

ulusal.com.tr

# suudi arabistan # lübnan # Saad Hariri