İran'dan Erdoğan’a sert tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran'la ilgili iddialarına sert tepki gösterdi.

İran'dan Erdoğan’a sert tepki

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, terörizmi destekler nitelikte tutum sergilemenin bölgedeki krizin ve gerginliğin artmasına sebep olacağını belirtti.

Ensari, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı'nı telefonla arayarak uyardığı yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İran resmi haber ajansı İRNA’da yer alan açıklamada, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Politikaların aynen devamı ve isteyerek veya istemeyerek Suriye ve Irak’ta teröristlere desteğe sebep olan tutumlar alınması, sadece bölgedeki krizlerin derinleşmesine ve bu politikaları uygulayan ülkelerin sorunlarının artmasına sebep olacaktır’’ dedi.

Komşu ülkeleri nezaket ve ikili ilişkilerde karşılıklı saygıya, maceraya atılmaktan kaçınmaya ve siyasi tutumlarında sorumluluğa davet eden ensari, “İran İslam Cumhuriyeti bu politika değişikliklerini ve tüm bölge ülkelerinin terörizm ve radikalizm ile mücadelesini istemekte ve bu amacın gerçekleşmesi için komşuları ile işbirliği ve koordinasyona hazırdır’’ açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi arayarak kendisi ve ailesiyle ilgili İran medyasında dile getirilen iddialar için uyardığı ve bunun üzerine haberlerin kaldırıldığını açıklamıştı.

Yakup Aslan / İran

ulusalkanal.com.tr

# cumhurbaşkanı erdoğan # türkiye cumhuriyeti # iran islam cumhuriyeti # sert tepki