Lütfü Savaş hakkında soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Lütfü Savaş hakkında soruşturma başlatıldı

İçişleri BakanıSüleyman Soylu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, Suriyeliler yönelik vatandaşlık hakkı tanımasını eleştirmişti. Suriyelilere seçim hesabıyla vatandaşlık verildiğini savunan Savaş, "Hatay'ın geleceği hesaba katılmıyor" demişti.

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş daha önce Twitter hesabından "Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerimizde bir Suriyeli çıkıp 'Ben başkan adayıyım.' dese şu an kazanabilecek durumda. 5 sene sonra Kırıkhan'ı kazanabilecek durumda olacak. 10 sene sonra Hatay'ı kazanabilecek durumda olabilecek." paylaşımında bulunmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşım yapmış ve "Hatay Belediye Başkanı bir yönetici sorumluluğundan uzak, Hatay ve Türkiye'ye açık yalan söylüyor. Seçim hesabı için... Yalan bulaşıcıdır dikkat." ifadelerine yer vermişti.

ulusal.com.tr

# chp # hatay # süleyman soylu # İçişleri Bakanı # Lütfü Savaş