ABD'ye giden PYD yöneticisi İlham Ahmed özel uçakla 'Kobani'den alınmış

Yeni Amerikan yönetiminin Suriye'deki savaş planlarına ilişkin ayrıntılara Ulusal Kanal ulaştı. Amerika, kara gücü PYD/YPG güçlerine doğrudan Kandil'e bağlı olan İlham Ahmed, aracılığıyla talimatlarını iletti. Ahmed, Ayn El Arap'tan özel uçakla ABD'ye götürülüp geri getirildi. Bir ay süren Amerika temaslarında, daha fazla silah, daha çok Amerikan askeriyle terör örgütü YPG'lilere destek verileceği konusunda teminatlar aldı.

ABD'ye giden PYD yöneticisi İlham Ahmed özel uçakla 'Kobani'den alınmış

Ulusal Kanal'a konuşan Suriye'deki güvenilir kaynaklar, Pentagon'un Suriye'deki savaş takvimiyle ilgili önemli bilgileri paylaştı.

Buna göre PKK/PYD'ye daha çok askeri yardım yapılacak. Başını PYD'nin askeri kolu, YPG'nin çektiği Suriye Demokratik Güçleri Rakka'nın yanı sıra, Deyr-i Zor için de kullanılacak.

Planın ayrıntıları, Suriye Demokratik Konseyi Eş Başkanı İlham Ahmed'e bir ay süren Amerika gezisi sırasında bildirildi.

İlham Ahmed, 17 Ocak'ta ABD'ye gitti. Yaklaşık bir ay ABD'de kaldı. Ahmed'in ABD'ye ayak bastığı tarihte Trump henüz görevi devralmamıştı.

Ahmed, Ayn el Arap'tan Amerika'ya özel uçakla gitti, dönüşü de aynı şekilde oldu. Ahmed, gezinin sonuçlarını PKK'nın Suriye kanadına 18 Şubat'taki toplantıda Abdullah Öcalan posteri altında anlattı. Toplantı, ABD'nin askeri üssünün de bulunduğu Suriye'nin Haseke iline bağlı Rumeylan'da yapıldı.

İlham Ahmed, Amerika'nın taleplerini tek tek sıraladı. Buna göre; ABD, Haseke yakınlarındaki yeni üssüne daha çok asker gönderecek. Askerler önce Kuveyt'te ardından Suriye'ye nakledilecek.

Suriye Demokratik Güçleri'ne silah desteği artacak. Bölgedeki Arap aşiretleriyle koordinasyon sıkılaştırılacak. Daha çok Arap aşiretinin Suriye Demokratik Güçleri çatısı altına gelmesi sağlanacak. Bu çerçevede YPG'nin önderlik ettiği kuvvetler olan, Suriye Demokratik Güçleri desteklenecek. YPG varlığı bu yolla kamufle edilecek. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra Deyr-i Zor için düğmeye basılacak.

Olası takvime göre, Deyr-i Zor'u kuşatma seferinin Nisan ayında tam anlamıyla başlaması planlanıyor. Bu operasyonla bölgedeki zengin petrol yatakları Suriye Demokratik Güçlerinin dolayısıyla PKK/PYD'nin denetimine geçmiş olacak. Deyr-i Zor merkezde bulunan Suriye ordusu tıpkı Haseke'de olduğu gibi çembere alınacak. Bu yolla Suriye hükümeti ve müttefiklerine baskı uygulanacak.

ulusalkanal.com.tr

# kobani # abd # pyd # ilham ahmed