Rauf Denktaş'ın kabrine saygısızlık

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabri, Kıbrıs Türkü'ne yakışmayacak halde. Denktaş'ın mozelesinin çevresinin bakımsızlığı dikkat çekiyor. Üstelik müze bölümünün kapılarının tekmelenerek kırıldığı ve içeride yemek yenilip içildiği belirtiliyor. Kıbrıs Türkü vatandaşları, derhal sorunun çözülmesini istiyor. Denktaş'ın kızı Ender Denktaş Vangöl, hazır olan çevre projesi için bakanlar kurulundan imza beklediklerini dile getirdi.

Rauf Denktaş'ın kabrine saygısızlık

Hayatını Kıbrıs Türkü'ne ve KKTC'ye adadı, Türk Milleti'nin ulusal ve uluslararası her mücadelesinde ön saflarda yer aldı. Talat Paşa Komitesi'nde önemli görevler üstlendi.. Ancak kabri, hak ettiği saygıyı ve özeni göremedi..

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın kabri, bakımsızlığı ile Türk halkının yüreğini sızlattı..

Konuyla ilgili sorumluluk hisseden vatandaşlar Ulusal Kanal'a ulaştı. Anıt mezarın son halini görüntüleyen vatandaşlar, durumun KKTC'nin büyük önderi Denktaş'a yapılan saygısızlık olduğunu belirtti.

Anıt mezarın bulunduğu alanda birçok noktanın tamamlanmamış olduğu görüldü. Sorumluluğu Türk askerinin devralması ve Türk askerine yakışır bir şekilde anıt mezarda nöbet tutulması gerektiğine dikkat çekildi.

Sahip çıkılmayan anıt mezarlığa bir sitem de Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın kızı Ender Denktaş Vangöl’den geldi.

DENKTAŞ'IN KIZI ENDER VANGÖL DE İSYAN ETTİ

Sokak köpeklerinin başı boş gezdiği anıt mezar hakkında konuşan Ender Denktaş Vangöl, "Keşke oradaki tek sorun bu varlıkcıklar olsa” dedi. Vangöl, gençlerin arka kısımda bulunan müze bölümün duvarlarını tekmeleyerek kırdığına ve içeride yiyip içtiğine dikkat çekti.

- Bu köpekler orada doğdu orada büyüdü. Keşke oradaki tek sorun bu varlıkcıklar olsa. Arkada müze bölümü var gençlerin içeride yiyip içtiği hatta duvarlarını ayaklarıyla tekmeleyerek kırdığı. Bu konuda verdiğim mücadelenin son aşamasındayım. Artık eylemimi gerçekleştireceğim. Ancak hazır olan çevre projesi ve meblağsı hazır olmasına rağmen Bakanlar Kurulu'ndan bir imza beklenir. Sanırım en geç salı gün direkt ya o imzayı tek tek bakanları gezerek alacağım ya da artık direkt olarak hiç bir şekilde kâale almayıp başlayın kararını üstlenerek tüm sorumluluğu üstüme alacağım. Başka çaresi kalmadı. O da mı olmadı. İzlesin o zaman.

# ulusal kanal # KKTC # Kıbrıs # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # türk milleti # Rauf Denktaş # türk askeri # anıt mezar # KKTC Rauf Denktaş # Ender Denktaş Vangöl