Reina katliamı davası yarın başlıyor

İstanbul Ortaköy'de 39 kişinin öldüğü gece kulubü saldırısı davasının ilk duruşması yarın Silivri'de görülecek. Davada saldırıyı düzenleyen Abdulkadir Masharipov'un da arasında olduğu çoğu yabancı uyruklu 51'i tutuklu 57 sanığın yargılaması yapılacak.

Reina katliamı davası yarın başlıyor

Geçen yılbaşı Ortaköy'deki eğlence merkezine düzenlenen terör saldırısı davası görülmeye başlanıyor.

Pazartesi günü Silivri'de yapılacak ilk duruşma, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Davada saldırıyı düzenleyen ve Esenyurt'ta yakalanan terörist Abdulkadır Masharipov'un da arasında olduğu çoğu yabancı 51'i tutuklu 57 sanığın yargılanacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olayda hayatını kaybeden biri polis 39 kişi "Maktul", 60'ı yabancı uyruklu 122 kişi de "Mağdur" ve "Müşteki" olarak yer alıyor.

İddinamede saldırıyı gerçekleştiren Masharipov hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçu ve olayda ölen 39 kişi için ayrı ayrı olmak üzere 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

Masharipov hakkında ayrıca "Terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar, olayda yaralanan 79 kişi için "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan bin 540 yıldan 2 bin 370 yıla kadar ve "Ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan da 7,5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Terör saldırısının planlayıcılarından İlyas Mamaşaripov, Abdurrauf Sert, Ali Jameel Mohammed ile saldırıyı gerçekleştiren Masharipov'un eşi Zarina Nurullayeva için de, terörist Masharipov ile aynı oranda ceza isteniyor.

ulusal.com.tr

# ortaköy # reina # Reina katliamı