Çin'den Latin Amerika ve Karayip ülkelerine aşı desteği

Çin, Latin Amerika ve Karayip ülkelerine destek olacak. Pekin yönetimi, bu ülkeler için 1 milyar dolarlık Kovid-19 aşı kredisi vereceğini duyurdu.

Çin'den Latin Amerika ve Karayip ülkelerine aşı desteği

Çin, koronavirüs aşısı içinLatin Amerika ve Karayip ülkelerine kredi verecek.

Salgını ilk tespit eden ülke olan Çin, Kovid-19'u kontrol altına aldı. Şimdi yardım için dünyaya destek oluyor.

Aşı çalışmaları sürerken bir yandan da dağıtım için kollar sıvandı. Latin Amerikalı mevkidaşlarıyla video konferans aracılığıyla bir görüşme yapan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, aşıya erişim konusunda Latin Amerika ve Karayip ülkelerine 1 milyar dolar kredi vereceklerini söyledi.

Bu duyurunun ardından Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Wang'e teşekkür etti. Obrador, "Çin'e, Çin hükümetine ve devlet başkanı Şi Cinping'e minnettarız" dedi.

Görüşmede ayrıca Arjantin, Barbados, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Panama, Peru, Uruguay ile Trinidad ve Tobago’dan temsilciler de hazır bulundu.

Latin Amerika, mayıs ayında artan vakalarla birlikte salgının merkezi haline gelmişti. Geçen hafta derlenen verilere göre Latin Amerika ve Karayip ülkelerindeki salgın kaynaklı can kaybı komşuları ABD ve Kanada’yı geride bıraktı.

ulusal.com.tr

# çin # latin amerika # Koronavirüs aşısı # karayip