Abdullah Gül ilk kez açıkladı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, Abdullah Gül'den "Ben de varım" mesajı geldi. Gül, Başbakan Erdoğan'ın tek aday gösterilmeye çalışıldığı sürece dahil oldu. Gül, "Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğuna göre artık adaylığım konusunu konuşabiliriz" dedi.

Abdullah Gül ilk kez açıkladı

Yerel seçimler sonrası Cumhurbaşkanlığı için Başbakan Tayyip Erdoğan'ın tek aday gösterilmeye çalışıldığı ortamda, CumhurbaşkanıAbdullah Gül, "Ben de varım" dedi.

Kuveyt'te gazetecilerle sohbet eden Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

Abdullah Gül, "Ağustosta Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğuna göre adaylığım konusunu konuşmanın zamanı geldi. Ne zaman derseniz; Mayıs ayının başında netleşir. Başbakanla oturur, konuşuruz karar veririz." dedi.

Gül, "Başbakan Erdoğan'a karşı adım atar mısınız?" sorusuna yanıt verdi.

"Ben başbakana karşı cumhurbaşkanlığını etkileyecek bir adım atmam. Başbakan da bana yapmaz. Bu tip meselelerde oturup konuşuruz. Yani ben yarın gazete manşetinden bir şey duymam."

Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanlığı'ndaki Suriye ile savaş toplantısının dinlenmesi ile ilgili de konuştu, "dinleme dışarıdan değil, içeriden yapıldı" dedi. Gül, Gülen örgütüne yönelik "Cadı avı" söylentilerine de "Böyle bir şey hukuk devletinde kabul edilemez" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

# abdullah gül # cumhurbaşkanı # aday # dinleme