''Rusya büyük tehdit''

Ulus devletlere karşı yapılan "Renkli darbelerin mimarı" George Soros, Rusya'nın Avrupa Birliği'nin varlığına tehdit oluşturduğunu söyledi. Soros, New York Review of Books’ta yayınlanan makalesinde, "Rusya'ya karşı dolaylı savaşta Avrupa Birliği'nin uyanmasının zamanı geldi" dedi.

''Rusya büyük tehdit''

Borsa simsarı George Soros dikkat çeken açıklamalar yaptı. Soros, Avrupa’nın varlığının Rusya’dan gelen tehlike ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

New York Review of Books’ta yayınlanan makalesinde Soros, "28 üyeye sahip Avrupa Birliği'nin uyanması ve Rusya'ya karşı dolaylı savaşta olan ülkeler gibi davranmasının zamanı geldi" dedi.

"RUSYA AB'YE TEHDİT"

Putin Rusya'sının bazı yönlerden Avrupa Birliği'nden üstün olduğunu belirten Soros, Rusya tehdidine karşı endişeli olduğunu vurguladı.

Soros, "Şimdi Rusya, Avrupa Birliği’nin ilk kurulduğu zaman temel aldığı değer ve ilkelere karşı tehdit oluşturan alternatif sunuyor. Bu alternatif, hukukun egemenliğine ters şekilde, ülke içerisinde baskı, ülke dışında ise saldırganlık şeklinde yansıyor. Şok edici durum ise Vladimir Putin’in Rusya’sının, bazı yönlerden Avrupa Birliği’nden üstün olduğunu göstermesi. Rusya, Avrupa Birliği’ne kıyasla daha esnek ve sürekli sürprizler yaratıyor. Bu da Rusya’ya en azından yakın vade için taktiksel avantaj sağlıyor." dedi.

"AB UKRAYNA'NIN YANINDA YER ALMALI"

George Soros makalesinde, Avrupa Birliği'nin Ukrayna'nın yanında yer alarak kendisini Rusya tehlikesinden koruyabileceğini savundu.

George Soros, "AB bürokrasisi artık gücün tekelini elinde tutmuyor ve gurur duyacağı çok az şey var. Bürokrasi daha fazla birlik, esnek ve rasyonel olmalı. Avrupalıların kendisi yeni Ukrayna’ya daha yakından bakmalı. Bu, Avrupa Birliği’nin yaratılmasının önünü açan ilk zamanlardaki canlılığı geri getirmekte yardımcı olabilir. Avrupa Birliği, Ukrayna’yı koruyarak kendisini de koruyabilir" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # ab # Ukrayna # George Soros