Türk çiftçisi sorunlarını anlattı

Tarım ve hayvancılıkta en önemli üretim merkezlerinden Antalya'nın Serik ilçesinde, çiftçilerin başlıca sorunu yüksek girdi maliyetleri... Kesintisiz ve sürdürülebilir üretim için girdi maliyetleri büyük tehdit. Üreticiler, yıllardır süregelen bu soruna artık kalıcı çözüm istiyor.

Türk çiftçisi sorunlarını anlattı

Kesintisiz üretim için var gücüyle alın teri döken Türk çiftçisinin başlıca sorunu yüksek girdi maliyetleri... Onlar yine işlerinin başındaydı. Üretimlerini aralıksız sürdüren çiftçiler, taleplerini de muhtarları aracılığıyla iletti.

Tarımsal üretimin en önemli merkezi Antalya'da, girdi maliyetleri üreticileri zora sokuyor. Verimli topraklara sahip Serik ilçesinde çiftçiler, her türlü zorluğa rağmen üretmekten geri durmuyor. Yurdu ve dünyayı doyuran üreticinin o hünerli elleri, her sezonda yeni bir umutla toprağı işliyor.

İlçede domatesten lahanaya, çilekten muza her türlü yaş sebze ve meyve üretiliyor. Salgınla birlikte stratejik önemi bir kez daha anlaşılan tarımsal üretimin emektarlarına göre, girdi maliyetleri sürdürülebilir tarım üretimini tehdit ediyor.

Çiftçiler, emeğinin karşılığı kadar vatandaşın cebini de düşünüyor. Üretim alanlarından sofraya gelene kadar artan fiyata onlar daha çok tepki gösteriyor. Ve artık bu kanayan yaraya da devletin kalıcı çözümünü istiyor.

İlçede küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği de yapılıyor. Çiftçiler artan girdi maliyetlerinin hayvan yetiştiriciliğini getirdiği noktayı işte bu sözlerle özetliyor.

Girdi maliyetlerine birde düşük ürün fiyatı ve ithalat sorunu da eklenince çiftçiler için durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Onlar üretim cephesine değer katmaya devam etmek istiyor.

ulusal.com.tr

# antalya # çiftçi # üretim # Tarım # serik