ABD'den Afrin Operasyonu açıklaması!

Mehmetçik Afrin'de adım adım ilerken Amerika'dan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye itidalli davranmalı" açıklaması yaptı. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis de "Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri var. Bu konuda Türkiye açık sözlüydü ve hava saldırısı konusunda bizi uyardılar" dedi.

ABD'den Afrin Operasyonu açıklaması!

Afrin'deki terör hedefleri tek tek imha ediliyor, Mehmetçik terör yuvalarının üzerine yürüyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 3 gününde Amerika'da telaş artıyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert yeni bir açıklama yaptı. Sözcü, "Kapsam ve süresi sınırlı olmalı" dedi, itidal çağrısı yaptı.

ABD'DEN YENİ AÇIKLAMA

"Eskiden olduğu gibi, bir NATO müttefiki ve IŞİD'le mücadelede önemli ortak olarak Türkiye'nin, yasalar çerçevesinde güvenlik sorunlarını çözmesini destekliyoruz. Ancak Türkiye'yi itidalli olmaya ve askeri operasyonlarının kapsam ve süresini sınırlı tutmaya, ayrıca sivil kayıpların önlenmesi için titiz davranmaya çağırıyoruz."

Amerika kanadından bir açıklamada ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'ten geldi.

Mattis, Türkiye'nin güvenlik endişelerinin meşru olduğunu söyledi, "Bu konuda Türkiye açık sözlüydü ve hava saldırısı konusunda bizi uyardılar." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# zeytin dalı harekatı # abd # afrin