Fitch, Morgan Stanley ve CNBC'den Türkiye'ye seçim uyarısı: Ekonomisi ince buzda tabakası üstünde yürüyor

Fitch ve Morgan Stanley gibi kurumlardan, Türkiye için seçim uyarısı yaptı. Ekonominin ince bir buz tabakası üstünde yürüdüğünü belirtilen kuruluşların koalisyon vurgusu yapması dikkat çekti.

Fitch, Morgan Stanley ve CNBC'den Türkiye'ye seçim uyarısı: Ekonomisi ince buzda tabakası üstünde yürüyor

Fitch, Morgan Stanley ve CNBC gibi uluslararası kuruluşlar, 1 Kasım'dan 7 Haziran'a benzer siyasi tablo bekliyor. Ekonominin incecik bir buz tabakası üzerinde yürüdüğü uyarısı yapan kuruluşlar Türkiye'ye koalisyon baskısı yapoyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'e göre, 1 Kasım'da Hükümetin kurulmasının gecikmesinin maliyetini ekonomi ve bankacalık sektörü ödeyecek.

Morgan Stanley de koalisyon vurgusu yaptı. Sandıktan koalisyon çıkacağını ön gören Morgan Stanley koalisyon görüşmelerinin çok tartışmalı ve sancılı olacağı görüşünde.

Amerikan CNBC kanalının analizine göre Türkiye ekonomisi ince bir buz tabakasının üzerinde yürüyor. Türkiye'nin kırılgan bir parlamentoyla zorlanacağı vurgulanan analizde; “Ekonomi dramatik bir şekilde yavaşladı, etnik şiddet tırmanıyor, mülteci krizi derinleşiyor ve enflasyonla mücadele eden Merkez Bankası’nın kredibilitesi lime lime olmuş. Bu seçim kararı daha baştan hiç alınmamalıydı” denildi.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye ekonomisi # Fitch