'Uyuşturucu davası'nda istenen cezalar belli oldu

Ünlü isimlerin gözaltına alındığı operasyonla Türkiye'nin gündemine oturan uyuşturucu davasında esas hakkındaki mütalaa açıklandı. Savcı, ünlü birçok isim için 17 yıla kadar hapis cezası istedi.

'Uyuşturucu davası'nda istenen cezalar belli oldu

Ünlü isimlerin gözaltına alındığı operasyonla başlatılan uyuşturucu davasında savcılık esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Kenan İmirzalıoğlu, Mehmet Erdem ve Koray Candemir gibi tanınan isimlerin yargılandığı davada duruşma savcısı sanıklar için 1 yıldan 17 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istedi.

53 kişinin tutuksuz yargılandığı davada Mehmet Erdem ile birlikte 18 kişi için uyuşturucu temin etmek ve ticaretini yapmak" suçlarından 6 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

"Ticari amaçla uyuşturucu madde imal veya temin etmek" suçundan cezalandırılması istenen Rıza Kocaoğlu ve Fırat Dağdaş'ın da aralarında olduğu 11 sanığın 15 yıla kadar hapsi gündemde.

Duruşma savcısı Ümit Özkan Kenan İmirzalıoğlu, Sinem Gürtekin gibi isimler için ise "kullanmak için uyuşturucu temin etmekten" 2'şer yıla kadar hapis istendi.

Davanın sanıklarından polis memuru Fatih Argin de operayonu ünlülere haber vererek, görevi kötüye kullanmakla suçlandı. Mahkeme suçlu bulursa Argin 3 yıla kadar hapis cezası alacak.

ulusalkanal.com.tr

# Kenan İmirzalıoğlu # Hakan Yılmaz # Rıza Kocaoğlu # Engin Günaydın # Ersin Korkut # Mehmet Erdem