Firari CEO soruşturması: 7 gözaltı

Nissan CEO'su Carlos Ghosn'un Japonya'dan kalkan özel jet ile İstanbul üzerinden Beyrut'a kaçışıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul'da 7 kişi gözaltına alındı. Ghosn'un kaçış hikayesine ilişkin iddialar ise filmleri aratmadı...

Firari CEO soruşturması: 7 gözaltı

Dünyanın gündemindeki adam Carlos Ghosn'un kaçışına ilişkin İstanbul'da soruşturma başlatıldı.

Nissan eski CEO'su Carlos Ghosn sıkı güvenlik önlemleri altında tutuluyordu. Hakkında yurt dışı çıkış yasağı vardı. Ancak o İstanbul üzerinden Japonya'dan kalkan özel jeti ile Lübnan'a kaçtı.

Lübnan medyası Carlos Ghosn'un filmlerini aratmayacak bir planı hayata geçirerek kaçmayı başardığını yazdı. Lübnan medyasına göre her şey Carlos Ghosn'un Tokyo'daki evine konser için bir müzik grubu çağırmasıyla başladı. Grup konserini bitirip eşyalarını topladığı sırada Ghosn da bir ahşap kontrabas kutusuna girdi. Ghosn bu sayede güvenlik görevlilerini atlatarak Tokyo'dan Osaka'daki havalimanına götürüldü. Burada özel bir uçağa binen eski CEO İstanbul'a uçtu. İstanbul'dan ise başka bir özel uçakla Lübnan'ın başkenti Beyrut'a geçti.

Osaka'dan başlayan İstanbul'da devam eden ve Beyrut'ta son bulan kaçışla ilgili soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul'da 7 kişi gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 4'ünün pilot olduğu açıklandı. Konuya ilişkin olarak İstanbul Valiliği tarafından bilgilendirme yapıldı.

Carlos Ghosn'un avukatı, eski CEO'nun 8 Ocak'ta Beyrut'ta kameraların karşısına geçerek bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

65 yaşındaki Ghosn görevini kötüye kullanmak suçlamasıyla 2018'de görevden alınmıştı. Yargılama süreci devam ederken Japonya'da birkaç aydan beri ev hapsinde tutuluyordu. Carlos Ghosn'un Brezilya, Fransa ve aynı zamanda Lübnan vatandaşlığına sahip olduğu biliniyor.

ulusal.com.tr

# istanbul # japonya # lübnan # Nissan # Carlos Ghosn # ghosn