Alevilerin gerçek talepleri neler?

Alevilerin gerçek talepleri neler? Dersim tartışmasında bir özür bekleniyor mu? Ankara'da düzenlenen "Türkiye'nin birliği ve Aleviler" başlıklı panelde bu sorulara yanıt arandı. Konuşmacılardan Yazar Murtaza Demir, Alevilerin Atatürk eleştirisi yapmasına tepki gösterdi. “Atatürk Alevilerin kolu ve kanadıdır” diye konuştu.

İşçi Partisi Ankara'da “Türkiye'nin Birliği ve Aleviler” konulu bir panel düzenledi. Panelde aleviler üzerinde yaratılmaya çalışılan gündem başlıkları ele alındı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kurucu Başkanı Murtaza Demir, Alevilerin tarihleri ve geleneklerinin tahrif edildiğini belirtti. Atütürk'ün Aleviler için önemine dikkat çekti.

Demir, Alevilerin Cumhuriyet Değerlerine sahip çıkarak daha da özgürleceğini vurguladı.

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Bedri Gültekin de panelin konuşmacıları arasındaydı. Gültekin, tekke ve zaviyelerin kaldırılması gibi taleplerin AKP hükümetinin dayatması olduğunu belirtti.

Millli kimlik yerine dinsel kimlik kabulünün Aleviler açısından çok tehlikeli olduğunu vurgulayan Gültekin, Dersim üzerinden bir oyun oynandığını ifade etti.

Hüseyin Gazi Vakfı ve Derneği Genel Başkanı Gülağ Öz de Alevilerin Osmanlı toplumundan günümüze yaşadığı baskıları anlattı.

ulusalkanal.com.tr

# aleviler # pir sultan abdal kültür derneği