Abdulkadir Selvi: Melih Gökçek'in istifasını Erdoğan istedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasına yönelik tartışmalar başkent kulislerinde sürüyor. Kulislere göre, Gökçek'le ilgili sürecin düğmesine bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bastı. Erdoğan'ın seçmenlerine, "Sizin isteğinizi yerine getiriyorum" mesajı verdiği iddia edildi

Abdulkadir Selvi: Melih Gökçek'in istifasını Erdoğan istedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği yönündeki tartışmalar kulisleri hareketlendirdi.

Önceki gün Gökçek'in istifasının istendiği iddiası gündeme bomba gibi düşmüş, ardından da AKP'den peş peşe iddiaları yalanlayan açıklamalar gelmişti. O açıklamalar arasında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın sözleri bir hayli dikkat çekmişti. Erdoğan'ın, Gökçek'in istifasına ilişkin "Şu an yok. Ama bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez" sözleri kafalarda soru işareti yaratmıştı.

AKP kulislerini yakından takip eden Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Gökçek'le ilgili sürecin düğmesine bizzat Erdoğan'ın bastığını yazdı.

Erdoğan'ın böylece kitlelere, "Sizin isteğinizi yerine getiriyorum" mesajı verdiğini belirten Selvi, AKP'de değişecek belediye başkanı sayısının da beklenen fazla olduğunu ifade etti.

Bu arada, Melih Gökçek ile birlikte istifası istendiği belirtilen Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur’la ilgili sıkıntılar yaşandığı iddia edildi.

Hürriyetin haberine göre, Edip Uğur "istifa et" talebini geri çevirdi, "İstifa etmiyorum, istiyorsanız siz görevden alın" mesajı gönderdi.

Habere göre, Uğur, "AKP'den istifa edip bağımsız olarak belediye başkanlığına devam etme" kararı aldı.

ulusal.com.tr

# ankara # melih gökçek # Abdülkadir Selvi