Yüz yüze eğitimde ilk ara tatil başladı | Peki çocuklar tatilde ne yapmalı?

Yüz yüze eğitimin ilk ara tatili başladı. 22 Kasım’a kadar tatilde olacak öğrenciler için eğitimcilerden öneriler geldi. Öğrencilerin dinlenirken eksiklerini gidermesi gerektiğini belirten eğitimciler velilere de çağrı yaptı. Eğitimcilere göre tatil için önceden plan yapılmalı ve kaliteli zaman geçirilmeli.

Yüz yüze eğitimde ilk ara tatil başladı | Peki çocuklar tatilde ne yapmalı?

Yüz yüze eğitimin ilk ara tatili başladı. 22 Kasım’a kadar tatilde olacak öğrenciler için eğitimcilerden öneriler geldi. Eğitim Koordinatörü Özge Kolsuz:

- Çocuklarımızın pandemi döneminde uzakta kalıp tekrar eğitim öğretime başladıkları yoğun süreç için bir mola olacak.

Yüz yüze eğitimin ilk ara tatili başladı.

- Aynı zamanda da eğitim öğretime başladıkları dönemden sonra kendi eksikliklerini gidermek için bir fırsat olacağını düşünüyorum.

Öğrenciler 22 Kasım’a kadar tatilde olacak. Ders zili yeniden çalana kadar eğitimcilere göre öğrencilerin hem dinlenmesi hem de eksikliklerini gidermesi gerekiyor.

- 8, ve 12’nci sınıftaki öğrencilerimiz bu kasım tatillerini kendilerinin eksikliklerini tamamlayıp bu yarış sürecinde kendilerini daha hızlı bir şekilde tekrar sürece dahil etmeleri için doğru değerlendirmeleri için bir zaman dilimi.

Eğitimciler, 9 günlük tatil için 1’nci sınıf öğrencileri için de önerilerde bulundu.

- Yeni öğrendiklerini unutmamaları gerekiyor. Henüz yeni öğrendikleri harf grupları ile okuyabildikleri metinleri onlara okutmamız onlara dikte çalışmaları yaptırarak yazmalarına devam ettirmelerini sağlamamız okula döndükleri zaman zorluk çekmemeleri için önemli olacaktır diye düşünüyorum.

2, 3 ve 4’üncü sınıflar da eğitim öğretim hayatlarının başında uzaktan eğitim gördü. Bu nedenle uzaktan eğitimde anlamadıkları yerlerin üzerinden geçilmesi ve okuma çalışmaları yapmaları öneriliyor.

- Ödevlerini düzgünce yapıp okuma çalışmalarına devam etmeleri gerekiyor. Çünkü ilk kademede bizim için önemli olan okumamız, okuduğumuzu anlamamız.

Bu ara tatilde velilere de büyük görev düşüyor. Dinlenirken sinema, tiyatro, müzik dinleme gibi faaliyetler yapılmalı. Eksiklerin giderilmesinde ise motivasyon oldukça önemli.

Sevgiyle kucaklayarak “Evet yorulduğunu biliyorum. Burada biraz dinleneceğiz. Ama tamamen sürecin dışına çıkmazsak senin için daha iyi olur” gibi yönlendirmelerle hem onlarla keyifli kaliteli zamanlar geçirip hem de onların günlerini kaliteli planlamalarına destek vermelerini öneriyorum.

# eğitim # ara tatil ne zaman 2021 # ara tatil ne zaman 2021 kasım # ara tatil ne zaman 2022 # ara tatil ne zaman başlıyor # ara tatil ne zaman kasım # ara tatil # ara tatil ne zaman # ara tatil kaç gün # ara tatil hangi gün # ara tatil hangi tarihte # ara tatil hangi sınıflara