Bundan böyle anaokullarında mescit açılabilir

Bundan böyle anaokullarında mescit açılabilir

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaöğretim yönetmeliğinde değişiklik yaparak türbanı serbest bırakmasının ardından ilköğretim yönetmeliğinde de değişiklik yaptığı ortaya çıktı. Yönetmelikle, okul öncesi ve ilköğretimde ibadethane açılmasını sağlayan düzenleme gerçekleşmiş.

Birgün gazetesinden Gülsen Candemir’in haberine göre, Türban takmayı beşinci sınıfa kadar düşüren AKP hükümetinin okul öncesi ve ilköğretim kurumlarında ibadethane açılmasının da önünü açtığı ortaya çıktı. Okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinin 81’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında yapılan yönetmelik değişikliğiyle anaokulları ve ilköğretimde bundan böyle ibadethane açılabilecek.

26 Temmuz’da yapılan okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinin ‘Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının açılması ve binaların kullanılması’ başlığı altındaki yönetmelik değişikliği şöyle: “Yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadethane açılır. Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında talep edilmesi hâlinde ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak uygun mekân ayrılabilir.”

Daha önce okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliği ayrı ayrı düzenleniyordu. Ancak MEB bu uygulamadan vazgeçerek okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğini temel eğitim adı altında birleştirdi.

ulusalkanal.com.tr

# eğitim # türban # meb # nabi avcı # anaokulu # mescit