CHP'den liberal sistem savunması

Ekonomide liberal kambiyo ve kontrollü kambiyo tartışmalarına Cumhuriyet Halk Partisi de katıldı. Ekonomide gerçek çözüm olan kontrollü kambiyo yerine liberal sistemi savunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Sermaye kontrolü gibi şüyu vukuundan beter fikirleri aklınızdan dahi geçirmeyin" dedi.

CHP'den liberal sistem savunması

CHP Sözcüsü kameralar karşısına geçti, açıklamalarda bulundu. Öztrak yaptığı açıklamada, Liberalkambiyo ve kontrollü kambiyo tartışmalarında, gerçek çözüm olan kontrollü kambiyo yerine liberal sistemi savundu.

Faik Öztrak yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

- Bugün dolar kurunu 7 lira 80 kuruşlarda tutabilmek için birileri yoğun şekilde döviz satıyor ama doların ateşi de bir türlü düşmüyor.

- Çok açık söyleyeyim: Eğer bugün kamu bankaları eliyle arka kapı operasyonlarıyla eldeki emanet rezervler de yakılıyorsa, bunu nasıl yaptığınızı kamuoyuna açıklamanız gerekiyor.

- Eğer açıklamazsanız bugün satılan dolarları da 128 milyar doların üzerine koyar, hesabını da sizden sorarız.

- Ayrıca sabah bakanların açıklamalarına da baktık, döviz kasası açık verirken çok ciddi sonuçları olabilecek, sermaye kontrolü gibi şüyu vukuundan beter fikirleri öyle kamuoyunun önüne çıkıp rahat rahat telaffuz etmeyin.

# chp # borsa # ekonomi # Merkez Bankası # Döviz # dolar # kontrollü kambiyo rejimi # banka # faik öztrak # cumhuriyet halk partisi # Dolar kuru # Merkez Bankası rezervleri # rezerv # sermaye # CHP Sözcüsü Faik Öztrak # kamu bankaları # bankalar # liberal # CHP Merkez Bankası # kambiyo # liberal kambiyo # kontrollü kambiyo # Liberal kambiyo rejimi