Operasyonlara ilk tepki Zekeriya Öz ve Hakan Şükür'den

Emniyet'te yuvalanan F-Tipi Galdyo'ya yönelik operasyonlara ilk tepki Fethullahçılar'dan geldi. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, Taraf yazarları Mehmet Baransu ile Emre Uslu ve Zaman yazarı Mümtazer Türköne... Meclis'ten de İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün ile CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve MHP'li Lütfi Tükkan da operasyonlara tepki gösterdi.

Gülen örgütünün Emniyet ayağına yönelik operasyonlardan ilk rahatsız olan örgüte yakın isimler oldu.

22 ilde düzenlenen eş zamanlı düzenlenen operasyonlara ilk tepkiyi, Ergenekon Savcısı Zekariya Öz verdi.

Öz, Twitter adresine "İsrail Gazze'ye saldırdı. Türkiye misilleme olarak polislere kara harekatı başlattı. İsrail'e gücü yetmeyen zavallılar polise sahurda saldırdı" yazdı.

Operasyonlara tepki göstreren diğer isim ise AKP'den istifa eden milletvekilleri Hakan Şükür ve İdris Bal oldu.

Taraf Gazetesi yazarları Emre Uslu ve Mehmet Baransu, Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, gazeteci Mehmet Altan gibi isimler de tepkilerini Twitter üzerinden dile getirdi.

Fethullahçı gladyoya yönelik operasyonlardan rahatsızlık duyan diğer isimlerse CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan oldu.

CHP'li Tanrıkulu Twitter hesabından, "Geçen hafta 6 Sulh Hakimi atandı.Bugün 17 Aralık rüşvet operasyonunu yapanlar gözaltına alındı.Hangi hakimlerin karar vereceğine bak" yazdı. MHP'li Türkkan ise "Polisin hırsız peşine düşmesine alışkınız da hırsız polisin peşine düşünce bir tuhaf olduk" şeklinde paylaşımda bulundu.

ulusalkanal.com.tr

# mümtazer türköne # fethullah gülen # mehmet baransu # zaman gazetesi # hakan şükür # Emre Uslu # lütfü türkkan