Aileler açlık grevine başlıyor!

Aileler açlık grevine başlıyor!

26 gündür Diyarbakır Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileler, yetkililerden somut bir adım atılmadığını ileri sürerek bugünden itibaren iki günlük açlık grevine başladı. Yine somut bir adım atılmazsa süresiz yada ölüm orucuna gideceklerini söyleyen aileler açlık grevi öncesi Ulusal Kanal'a konuştu.

Esra Kara :

Esra Kara Batman'dan gelmiş. 21 yaşında. “Ben ablam için buradayım. Burada sadece bizim değil bütün ailelerin canları yanıyor. Biz sadece onların yüreklerine tercüman oluyoruz. Dağa giden çocuğun annesinin canı yanıyor. Askere giden gencin annesinin canı yanıyor. Biz bütün aileleri temsil ediyoruz. 26 gündür bu eylem sürüyor ama somut bir adım atılmadı. Onun için iki günlük açlık grevi krarı aldık. Eğer böyle devam ederse ölüm orucuna bile gitmeyi düşünüyoruz.

Zeynep Baytok:

Ben ölüme bile giderim oğlum için. Burada ciğerler yanıyor kimse duymuyor. Bütün yetkililere sesleniyorum, benim oğlumu bana versinler. Erdoğan'a, Kışanak'a, Demirtaş'a sesleniyorum. Bizim çocuklarımızı bize versinler. Ben ciğerimi istiyorum ve başka bir şey istemiyorum onlardan.

Süreyya Toklar:

26 gündür buradayız. Sesimizi duyan yok. Somut bir adım yok. Onun için açlık grevi diyoruz. Eğer yine de somut bir adım atılmazsa ölüm orucuna yatacağız. Bunun başka çaresi yok. Türkiye nin batısındaki doğusundaki güney-kuzey, nerede anne varsa onlara sesleniyoruz.” Sizde annesiniz, bizim sesimize kulak verin lütfen”

Bedriye Gözlügöl:

Benim iki kızımda kayıp. Ben sadece kızlarım için değil bütün çocuklar için buradayım. Şeker hastasıyım ama hiçbir şey umrumda değil. Çocuklar dağdan inene kadar mücadeleye devam edeceğim. Ölüm orucu ise ölüm orucu. Yeterki çocuklarımıza kavuşalım.

Zahide Kındağ:

Ben bütün çocukların kurtulması için barış istiyorum. Başka da bir şey istemiyorum. Yeterki çocuklarımız ölmesin. Biz açlık grevi kararını çocuklarımızın kurtuluşu için aldık. Sonunda ölüm varsa onada varım.

Gülenser toy:

İstanbuldan geldim ben. Çocukar gelene kadar buradayım ben. Ölüm orucuna bile çıkacağım dağdaki çocuklar inmezse. Biz anneyiz ve bizim ciğerlerimiz yanıyor. Yetkililere sesleniyoruz. Bir an önce barış sağlansın ve çocuklarımız kurtulsun.

İlyas Gümrükçü

Diyarbakır

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır # pkk # açlık grevi # anneler # kaçırılan çocuklar # aileler