20 bin atama beklentileri karşılamadı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu 20 bin öğretmen ataması eğitim camiasında hayal kırıklığı yarattı. En az 150 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu belirten eğitimciler, 2021 yılı için en az 100 bin atama talep etti. Eğitimciler atamaların da sözleşmeli değil kadrolu olmasını istedi.

20 bin atama beklentileri karşılamadı

Kamuoyuna ilan edilen 20 bin öğretmenataması beklentileri karşılamadı.

Sayıştay'a göre en az 150 bin öğretmen ihtiyacı var. Eğitimciler de 2021 yılına dair de en az 100 bin atama istedi.

Ücretli ve sözleşmeli öğretmenliğe de tepki gösteren eğitimciler, yapılacak atamaların kadrolu olmasını istedi.

Ulusal Kanal'a konuşan eğitimciler özlük haklarının da iyileştirilmesini talep etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş yapılan atamanın öğretmen açığını karşılamayacağını belirtti:

- 20 bin atama sayısı öğretmen açığını dikkate aldığınızda ihtiyacı karşılayacak bir sayı değildir.

- 2021 yılında 20 bin atamaya ilave olarak hemen 40 bin önümüzdeki günlerde öğretmen atama müjdesinin olmasını bekliyoruz. Temmuz ağustos aylarında 40 bin öğretmen ataması yapılarak 2021 yılında 100 bin öğretmen ataması yapılması halinde biraz olsun öğretmen açığını kapatabiliriz.

- En az bu seneye mahsus öğretmen açığının bir nebze azaltabilmek için 100 bine yakın öğretmen atamasının gerçekleşmesi bizim istediğimiz olaydır.

- Bölüm dışı öğretmenlik mevcut bu Türkiye'nin eksiği, ayıbı bu ayıbı da kadrolu öğretmen ataması yapılarak giderebiliriz.

- 3600 ek gösterge çıkması halinde en az 100 bin öğretmenin emekli olmasını bekliyoruz. Ek göstergenin çıkmasını gençlerimizin önün açılmasından kaynaklıda istiyoruz.

- 3600 ek göstergenin çıkmasını bekleyen binlerce öğretmen arkadaşımız var çıkmadığı için emekli olamıyorlar. Ek göstergenin çıkması halinde 30 bin emekli arkadaş olacak ve yeni istihdam alanları açılacaktır.

Eğitim-İş Ankara 1 No'lu Şube Denetim Kurulu Başkanı Turgay Kaçan konuya ilişkin, ''20 bin atama müjdesi gerçeklerle örtüşmüyor.'' dedi:

- 500 bine yakın eğitim fakültesi mezunu ve atamayı bekleyen arkadaşlar var bu sene 20 binin üzerinde emekli olan arkadaşlarımız var. Dolayısıyla bu 20 bin atama müjdesi gerçeklerle örtüşmüyor.

- Öğretmenin ücretlisi sözleşmelisi olmaz kadrolu olması gerekiyor.

# ulusal kanal # türk # öğretmen # eğitimiş # sendika # eğitim sen # atama # sözleşmeli öğretmen # kadro # eğitimci # sözleşmeli