İdlib harekatı başladı! Askeri uzmanlardan değerlendirme

İdlib harekatını askeri uzmanlar Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Operasyonun doğru bir zamanda yapıldığını söyleyen uzmanlar, "Bu müdahale olmasa Amerika El Nusra'yı bahane ederek PKK ile bölgeye girecekti." dedi. An itibariyle muharebe sahasının şekillendiğini belirten uzmanlar, kısa bir süre içinde de çatışmaların başayacağını ifade etti

Türkiye, İran ve Rusya, Suriye'nin İdlib bölgesine harekat başlattı.

İdlib haraketında, TSK destekli ÖSO güçleri bölgeye girdi, muharebe öncesi son hazırlıklar yapılıyor.

Yaklaşık 2 milyon sivilin yaşadığı İdlib'te El Nusra denetimindeki militan sayısının 20 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Ancak operasyon başladığında "Bazı örgütler El-Nusra'dan ayrılabilir yorumları" yapılıyor.

Operasyonun Fırat Kalkanı'ndan farklı yönleri var. Amerika Rakka ve Deyrizor'da bulunan üst düzey El-Nusra komutanlarını bölgeye getirdi. Harekatı kolaylaştıracak unsur ise Rusya, İran ve Türkiye'nin bir arada olmaları.

El Nusra'nın lojistik olarak sadece hava desteği yok. Onun dışında elinde tank savar, el yapımı patlayıcı, zırhlı araç ve güçlü silahları var.

Bölgeyi iyi bilen askeri uzmanlar, operasyonun en uygun zamanda başlatıldığını söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümamiral Soner Polat'a göre Suriye'nin bütünlüğü için gerekli olan bu operasyon, Türkiye'nin ulusal çıkarlarına da uygun.

Harekat başlatılınca PKK kontolündeki Afrin de kuşatılmış oldu. Polat'a göre Türkiye'nin bir sonraki adımı da Afrin'de kontrolü sağlamak olmalı.

Astana süreciyle başlatılan harekatın bir diğer önemli yanı da Amerika'ya karşı Türkiye'yi bölge ülkeleriyle bir araya getirmesi.

ulusal.com.tr

# idlib