İzmir Meclisi'nde gündem deprem

Olağanüstü gündemle toplanan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinden depremzedelere müjdeli haber çıktı. 30 Ekim depremi sonrası orta ve ağır hasarlı yapıların dönüşümü düzenlemesi oy birliği ile kabul edildi.

İzmir Meclisi'nde gündem deprem

Haber-Kamera: Samet Can Kocagür

Ege Denizi'nde 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından İzmir'de birçok bina yıkılmış ve ağır hasar almıştı.

İzmir BüyükşehirBelediyeMeclisi, kentte depreme karşı riskli konumdaki yapıların hızlı dönüşümü için ilçe belediyelerine plan yapma yetkisini CHP, AK Parti, MHP ve İyi Parti'nin kabul oyları ile karara bağladı.

Düzenleme ile evleri hasar gören ya da riskli tespit edilen depremzedeler, bu karar ile birlikte yeni konutlarını hak kaybı yaşamadan ve deprem yönetmeliğine uygun halde elde edecek.

Meclis toplantısında önergenin sunumunu İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, yaptı. Şahin, ''yeni planlamayla hak kaybının önüne geçilecek'' dedi.

Öte yandan Ege Mahallesi ve Örnekköy'de kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabının temeli 13 Mart'ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla atılacak.

Alınan kararın ardından Bayraklı, Bornova, Seferihisar ve Karaburun ilçelerde yapılmaya başlanan planların ise 5 ay sonra tamamlanması öngörülüyor.

# deprem # izmir # chp # mhp # ak parti # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # meclis # ege denizi # bayraklı # bornova # belediye # büyükşehir # risk # hasarlı bina