PKK gazetesinden Kaz Dağları tehdidi

PKK terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Yeni Özgür Politika gazetesi, manşetinden Kaz Dağları'nı işaret etti ve "Kürt'le barışmayan Kaz Dağları'nı kaybeder" başlığıyla adeta tehdit etti. Öte yandan başlıktaki tehdit ile haberin içeriğinin uyuşmaması dikkat çekti.

PKK gazetesinden Kaz Dağları tehdidi

Terör örgütüPKK'ya yakınlığı ile bilinen Yeni Özgür Politika gazetesi bugün manşetten verdiği skandal haber ile Türkiye'yi resmen tehdit etti.

Gazete, Balıkesir'deki Kaz Dağları'nı işaret ederek manşetten "Kürt'le barışmayan Kaz Dağları'nı kaybeder" başlığına yer verdi. Haberde sol örgütlerin ekoloji konusunda daha fazla hareket etmesi gerektiği belirtildi.

'OLMASI GEREKENİN GERİSİNDEYİZ'

Haberde "Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümüne yanaşmayan devlet, yıllardır 'düşük yoğunluklu savaş' yürütüyor. Ekoloji hareketlerinin temel gündeminin savaş politikaları ve ekonomisinin olması gerekiyor" denildi. Haberde ayrıca sol örgütlere de eleştiri yapıldı ve "Solun, demokratik toplumsal güçlerin temel gündemlerinden biri artık ekoloji, HDK ve HDP programının sacayaklarından birinin ekoloji olması bile bir düzeyi ifade ediyor ama olması gerekenin gerisindeyiz" ifadeleri kullanıldı.

# pkk # terör örgütü # Kaz Dağları